Extraavisen.no

Utenriks

Flere meldinger om eksplosjoner i Kyiv

(UKRAINA): Flere ukrainske medier om flere eksplosjoner i Kyiv. En tobarnsfar forteller til Extraavisen at barna er livredde for å dø.

Publisert for

, den

Skjermdump: Twitter

Den amerikanske reporteren for Fox News som befinner seg i Ukrainas hovedstad skriver på Twitter at byen er under angrep fra flere kanter.

Flere brukere på sosiale medier bekrefter eksplosjonene fra rundt klokken 02 natt til lørdag. Et øyenvitne melder om jevnlig artilleriild fra utkanten av sentrum, skriver Reuters.

Extraavisen har fått flere meldinger fra sine kontakter i Ukraina som bekrefter at de så kraftig lysglimt over hovedstaden, deriblant skal eksplosjonene vært ganske høye.

En tobarnsfar som ble øyenvitne til eksplosjonene forteller til Extraavisen natt til lørdag at han er redd for familien sin. Barna skal ha vært redde da de hørte smellene.

– Det er trist å se at russerne vil noe vondt med oss og det landet vi har bygd opp. Barna gråter og vi er livredde for hva som kommer til å skje. Barna våre er redde for å dø. Vi føler oss ikke trygge i vårt eget land, og nå vet vi ikke hvor vi skal gjøre av oss, sier tobarnsfaren.

Ifølge utenlandske medier har ikke ukrainske myndigheter bekreftet eksplosjonene.

Ifølge journalister i CNN skal det være snakk om eksplosjoner i sør og vest i hovedstaden. På twitter har Ukraina fått flere støtteerklæringer som viser tydelig at ikke Ukraina står alene.

I en video på twitter sier en talsperson i det tsjetjenske forsvaret at de vil hjelpe Russland å invadere Ukraina. Tsjetsjenia er et av landene i Russland som begår menneskerettighetsbrudd hver eneste dag.

Lik Extraavisen.no på Facebook!