Extraavisen.no

Innenriks

Flere nettselskaper utsetter ny nettleie

(FINANS): Mandag vil flere nettselskaper utsette innføring av ny nettleie, etter helomvending fra stortingsflertallet. Dette rammer først og fremst strømkundene, mener Energi Norge

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: Lars Kienle

Det opplyser de i en pressemelding.

– Etter å ha jobbet på spreng for å innføre en mer rettferdig og kostnadsbesparende nettleie fra nyttår, kaster nå mange nettselskaper seg rundt for å kunne beholde den gamle modellen. Det er strømkundene som står igjen som taperne etter den politiske vinglingen i denne saken, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. 
 
Fredag morgen ble det klart at SV fikk gjennomslag i forhandling med regjeringspartiene for å trekke forskriften som pålegger nettselskapene å innføre en ny nettleiemodell fra nyttår. Tidligere samme uke hadde energiministeren sagt til Stortinget at det ikke var aktuelt å utsette pålegget som ble gitt av den forrige regjeringen i juni. Arbeidet med å innføre en ny nettleie for å redusere kostnadene i strømnettet, har pågått gjennom ti år og tre høringer. 
 
– Dette betyr ingenting for den samlede nettleien for strømkundene – den bestemmes fortsatt av myndighetene helt uavhengig av prismodell. Helomvendingen betyr bare at folk med lavt og jevnt strømforbruk fortsatt må subsidiere andre med stort samtidig forbruk som påfører strømnettet milliardinvesteringer, påpeker Kroepelien. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!