Extraavisen.no

112

LIVE STUDIO

(KONGSBERG): Siste opplysninger sier at det er fem mennesker som er bekreftet drept som følge av hendelsen i Kongsberg onsdag kveld.

Publisert for

, den


LIVE:

TIPS POLITIET: Politiet ber vitner om å ta kontakt på tlf på 47696400.

Torsdag // Klokken 07:10: Ifølge Ekstra Bladet er moren til den siktede dansk. Det bekreftes også at gjerningsmannen er dansk statsborgerskap.

Torsdag // Klokken 06:15: Den 37 år gamle mannen som er dansk statsborgerskap, samarbeider nå med politiet. (Les mer)

Torsdag // Klokken 02:30: Den pågrepne personen er en 37 år gammel mann med dansk statsborgerskap. (Les mer)

Torsdag // Klokken 00:21: Kilder til TV 2 sier at det skal være en norsk konvertitt til islan, som er pågrepet for drapene. Foreløpig er omstendighetene uklare. Han skal ha hatt kontakt med norsk helsevesen flere ganger.


Klokken 23:54: Politiet vil fortsette med arbeidet sitt utover natten. Store deler av sentrum er sperret av, som følge av hendelsen.

Klokken 23:22: I tillegg til de fem drepte, er to personer skadd. Den ene er en politimann som ikke var på jobb.

Klokken 23:20: Gjerningsmannen er ikke avhørt, og politiet sier de jobber med å kartlegge situasjonen.

Klokken 23:19: En politimann er skadd, og han skal ikke ha vært på jobb da han ble truffet av våpenet. Politimannen er sendt til sykehuset. Gjerningsmannen var alene da han utførte handlingen, bekrefter Øyvind Aas i politiet.

Klokken 23:12: Audun Lysbakken kjenner en stor sorg etter at han fikk vite om den tragiske hendelsen: – Følger nyhetene i kveld med dyp uro. Vi vet at det er både drepte og skadde, selv om vi alle nå venter på å få vite mer. Jeg kjenner stor sorg over at en slik grusom voldsdåd kan ramme folk i en fredelig norsk by. Tankene mine er hos dem som er rammet, og hos alle i Kongsberg, skriver Lysbakken på Facebook.

Klokken 23:06: Politiet opplyser litt før klokken 23 at de skal ha en ny pressekonferanse klokken 23:15.

Klokken 22:59: Minst fem mennesker er drept. Politiet fryktet at flere er drept.

Klokken 22:53: Justisminister Monica Mæland sier at hun ikke kan bekrefte at det er en terrorhandling. Hun sier at det er viktig at politiet får gjort jobben.

Klokken 22:10: Kilder til NRK sier at fire mennesker er drept. Politiet bekrefter på en pressekonferanse at flere er skadde og drept.

Klokken 21:07: Det er fremdeles stor aktivitet i Kongsberg. Flere politipatruljer og helsepersonell er satt inn. Kommunen har satt in krisestab til pårørende.

Klokken 19:31: Politiet bekrefter at en personer er arrestert etter en stor politiaksjon i Kongsberg.

Klokken 18:13: Politiet fikk flere meldinger fra personer i Kongsberg sentrum at en mann beveget seg rundt og skjønt med et våpen. Våpenet skal ha vært epil og bue / armbrøst. Foreløpig er dette uklart.


SISTE: Ifølge NRK er minst fire personer drept, og politiet utelukker ikke at det er terror. Gjerningsmannen skal ha beveget seg rundt i et større område med et våpen som skal ha vært en pil og bue.

– Det er flere skadde og flere omkomne personer etter hendelsen, opplyser politiet til avisen Langendalsposten.

– PST er orientert. Vi er i tett dialog med ordinært politi, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, til VG onsdag kveld.

Ifølge BBC skal en mann ha siktet med et lignende armbrøst, og beboerne skal ha blitt bedt om å holde seg inne. Dette er ikke bekreftet.

En mann er pågrepet etter at han tok å skjøt ned flere personer med pil og bue. Foreløpig er situasjonen uavklart.

Klokka 18.13 fikk vi flere meldinger fra flere personer om at en person beveget seg rundt med våpen. Vi kan dessverre bekrefte at det er flere skadde og flere omkomne som følge av hendelsen, sier Øyvind Aas hos politiet under pressebriefen, ifølge Dagbladet.

Politiet tror mannen skal ha utført handlingen alene, og det foretar ikke søk etter flere gjerningspersonen.

– Det er helt grusomt, og det er helt ufattelig, sier Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand i Kongsberg til Dagbladet.

Flere helsepersonell og bombegruppen ble rykket ut til Kongsberg sentrum. Ifølge flere medier skal bombegruppen ha vært på plass klokken 19:40, ifølge Langendalsposten.

Vi kommer med mer!

Lik Extraavisen.no på Facebook!