Extraavisen.no

Utenriks

Flere velger å demonstrere på nasjonaldagen

(RUSSLAND): Flere russere over hele verden bruker Russlands nasjonaldag til å demonstrere mot krigen i Ukraina. I Moskva er det allerede mange som har blitt arrestert.

Publisert for

, den

Foto. Egor Filin

Den russiske informasjonsorganisasjonen OVID-Info som rapportere menneskerettighetsbrudd i Russland, kan rapportere kan i dag flere arrestasjoner.

Bare i St. Petersburg har politiet arrestert en demonstrant i forbindelse med krigen i Ukraina. I Moskva er det meldt om flere arrestasjoner.

i Russland og andre land har flere russere som demonstrere mot krigen valgt å fjerne den røde stripen. Myndighetene i Russland mener det er hån mot russiske verdier.

I Norge har flere russere i flere byer valgt å gå ut i gatene for å vise sin misnøye til russiske myndigheter på nasjonaldagen, 12.juni.

– Den vanlige trikoloren er så tett koblet til krigen. For å protestere så har vi heller fjernet det røde, og laget et flagg uten blod. Det er et symbol som også brukes i resten av Europa, sier Petr Vasilev til VG.

President Vladimir Putin holdt også en seremoni i Kreml der han delte ut priser til en rekke forskere og kulturpersonligheter, skriver Bloomberg.

I tillegg har de markert dagen med fyrverkeri.

Lik Extraavisen.no på Facebook!