Extraavisen.no

Utenriks

Flom i fem landsbyer i Kasakhstan

(KASAKHSTAN): Fem landsbyer i to distrikter i Kasakhstan skal ha blitt utsatt for et kraftig nedbør som førte til flom. For andre dag på rad har mannskaper jobbet på spreng med å pumpe vann ut av gatene.

Publisert for

, den

Foto: Youtube

Lokale myndigheter skal ha opprettet en telefonlinje for å holde kontakt med innbyggere. Flere hjem er ødelagt som følge av de store nedbørsmengder.

Den kraftige nedbørsmengden skal ha berørt fem landsbyer i Turkestan-regionen. Regionen er fordelt inn i Øst- og vest-Turkestan som ligger i Sentral-Asia. Navnet Turkistan bærer preg fra den tyrkiske kulturen. Historien går helt tilbake til 1800-tallet.

Det er ikke første gang at regionen er utsatt for store nedbørsmengder. I begynnelsen av 2000-allet var to av landsbyene utsatt for flom og flere av innbyggerne mistet det de eiet.

Se video: Her fosser vannet gjennom gatene

Distriktsmyndighetene har sendt ut motorpumper som skal hjelpe med å få pumpe vannet ut av gatene, men det gjenstår mye. For andre dag på rad er det rapportert inn store vannskader.

– 56 ansatte ved avdelingen for beredskapssituasjoner har tatt i bruk ni utstyrsdeler, 11 motorpumper som er involvert i arbeidet med å pumpe vann, sier nestlederen for avdelingen for beredskapssituasjoner i Turkestan-regionen til avisen Time.kz.

Det skal ha vært så mye nedbørsmengder at folk fikk problemer med å sitte på restaurantene. Flere av gjestene på et av restaurantene skal ha klatret på bordene da vannet fosset inn i lokalet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer