Connect with us

Politikk

FO stiller med noen tydelige forventninger

FO vil møte den nye regjeringen med åpne armer, men tar med en liste med krav.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Ap-leder Jonas Gahr Støre og FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik under statsbudsjettlanseringen i 2018 (Foto: FO)

Stortingsvalget ble et brakvalg for den politiske venstresiden og trolig vil Arbeiderpartiet forme regjering sammen med Senterpartiet og SV. Det gjør at FO stiller med noen tydelige forventninger.

– Først vil jeg gratulere alle partiene på venstresiden som uten tvil ble valgets store vinnere. Samtidig vil jeg takke statsminister Solberg og hennes statsråder for det gode samarbeidet de siste åtte årene, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

FO er Norges største fagforening for sosialarbeidere. Medlemmene jobber i Navs førstelinje, barnevernstjenesten og andre tjenester med å bistå mennesker i sårbare situasjoner. Når de rødgrønne partiene skal diskutere hvordan en eventuell regjeringsplattform skal se ut, forventer FO en tydelig styrking av sosialpolitikken.

– Dette valget handlet om økende sosiale forskjeller, og sosiale problemer løser ikke seg selv. Nå er det mange som forventer at en Ap-leder regjering tar i et skikkelig tak, sier Kvisvik. 

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO har tydelige forventninger til den nyvalgte statsministeren. Foto: FO

Tredelt løsning på sosiale problemer

FO-lederen mener at nøkkelen til å løse sosiale problemer er tredelt. Det krever en helhetlig sosialpolitikk, ansatte med rett kompetanse og arbedisvilkår i velferdsstaten som sikrer rekruttering og beholder ansatte over tid, mener hun.

– Tannhelse, levelige boligpriser og en inkluderende skole er bare noen eksempler på sosialpolitiske saker, men de styres alle av forskjellige departement. Det samme gjør trygdeordninger, barnevern og tjenester til utviklingshemmede. Altfor ofte faller mennesker i sårbare situasjoner mellom flere stoler, det må vi gjøre noe med, sier Kvisvik. 

– Samtidig krever dette at de ansatte har rett kompetanse. Vi vet at kommunene mangler over 20 000 vernepleiere, at mange skoler mangler miljøterapeuter og at barnevernet skriker etter ansatte med rett komeptanse. Nå må vi utdanne, ansatte og beholde flere med rett kompetanse, sier hun.

– For å klare det trenger vi et arbeidsliv som gjør det mulig å stå lengre i jobb og motivere flere til å søke på jobbene. Dette er et politisk ansvar og det gode samfunnet kommer ikke av seg selv. Det er nå arbeidet starter. Det er bare å brette opp ermene, avslutter hun. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •  

Siste artikler