Extraavisen.no

Kultur

– For oss er du alt annet enn en fallen engel!

Nå er det ikke lenge til det braker løs i Rotterdam og finalen i Eurovision Song Contest sparkes i gang. Hvert år blir det debattert mye rundt hvilken artist Norge sender. Valgte vi rett bidrag?, skriver Julie Børresen i sin kronikk.

Publisert for

, den

Wikimedia Commons
Foto: Sietske / Wikimedia Commons

Dette er en kronikk, basert på skribentens egne meninger.

Hvordan er vinnersjansene våre? I år føler jeg at det har vært ekstra mye rabalder rundt deltageren vår. Det er ikke hvert år vi sender en omstridt russelåtprodusent.

Faktisk er det første gangen, men tiden går framover. Skal vi virkelig henge oss opp i at Sjeiken 2015 var for drøy for alle som ikke var russ, eller skal vi fokusere på det fantastiske budskapet TIX fremmer om psykisk helse?

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Det fantastiske med Eurovison Song Contest er at det er noe som bringer folk sammen. Mennesker fra hele Europa og Australia samles til en musikkfest det ikke finnes maken til.

Der glir TIX rett inn. Det er bare å se på kostymet hans, også skjønner man med en gang at han er en eneste stor fest. Eurovison handler om å spre glede og positivisme, samtidig som man fremmer et budskap. Begge deler klarer TIX med glans.

Julie Børresen er deltaker i Miss Norway og har fulgt Andreas Haukeland (TIX) på veien til Eurovision Song Contest. Foto: Inge Strømseng

Uansett hvordan det går i kveld har TIX vunnet tusenvis av hjerter både her hjemme, og også ute i Europa. Han har fremmet et utrolig viktig budskap når det gjelder psykisk helse og han normaliserer å ikke være som alle andre. Det at en som han som bare er tøff og kul tørr å vise at man kan være sårbar er vi mange som beundrer.

Jeg har troa på en god plassering, men går det ikke veien i dag er det også greit. Man må ikke alltid vinne. Jan Teigen ble aldri noen internasjonal suksess, men det er ingen som tviler på at han er en av de aller største norske artistene gjennom tidene.

Norge heier på deg, TIX. For oss er du alt annet enn en fallen engel!

Julie Børresen er for tiden deltaker i Miss Norway, og studerer hun på Creative Industries Management ved BI,og er på siste året av bachelorgraden.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler: