Extraavisen.no

Kjendiz

– For oss vil hun alltid være en vinner

Mens Miss Universe-deltaker, Sunniva Høiåsen Frigstad er i Florida og kjemper om tittelen, sitter familien hjemme i Vennesla og følger med på skjønnhetsdronningen.

Publisert for

, den

Familien følger spent fra stuen sin i Vennesla når skjønnhetsdronningen Sunniva kjemper om tittelen. F.v: Ragnhild Synnøve, Katharina, Tor Sander, Tor Erling Frigstad. Foto: Privat

– Det er en fantastisk gøy og spesiell opplevelse. Vi er naturlig nok veldig stolte og spente, sier mamma Ragnhild Frigstad til Extraavisen.

Hadde du forestilt deg at datteren skulle komme så langt i sin karriere?

– Har ikke hatt så mye formeninger om det, men hun har alltid vært en ståpå jente. Hun har troen på seg selv og gir seg ikke med det første. Vi er ikke overrasket over hva hun får til. Hun har en enorm arbeidskapasitet og vilje.

Og hvordan er det å følge med på opptreden?

– Det er veldig stas og spennende. Vi er alle stolte av hennes prestasjoner.

Siden skjønnhetsdronningen vant Miss Norway 2020, har hun fått mye oppmerksomhet i ettertid, spesielt da hun fikk endelig komme til Florida for å kjempe om den prestisjetunge tittelen i årets Miss Universe.

– For en opplevelse, skrev Sunniva på sin instagram-konto etter at hun fremførte sin opptreden foran flere millioner seere.

Sunniva Høiåsen Frigstad vant tittelen Miss Norway 2020, og representere Norge i Miss Universe i Florida. Bilde ble tatt i Oslo da hun nylig fikk vite at hun vant. Foto: Roger Myrland / Miss Norway

Talsperson i Miss Norway-deltaker, Knut Yrvin sa tidligere til Extraavisen at opptreden og kreativiteten fikk kommentatorene til å si noe ekstra positivt. Da siktet han seg til kreativiteten rundt drakten, som er formet som et reinsdyr.

– Her fikk kommentatorene ekstra positive ting å si. Både om kreativitet og friheten man har i Norge til å være den man er! Meget positivt.

Familien mener at Sunniva er en vinner uansett hvilke utfall det skulle bli, men om hun tar med kronen tilbake til Norge hadde dette vært prikken over i-en. Nå følger familien spent når Miss Universe sender det direktesendte programmet som har rundt 170 millioner seere fra hele verden.

– For oss vil hun alltid være en vinner. Uansett hvordan det går, har hun oppnådd det hun selv har ønsket. Hadde selvfølgelig vært utrolig gøy og tatt kronen tilbake til Norge etter at Mona Grudt vant i 1990. Men vi vet at det er en tøff konkurranse og at det skal mye til.

Sunniva har blitt kjent etter at hun vant Miss Norway 2020 og hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Tilbakemeldingene har vært positive og folk syns det er gøy at hun får oppleve dette. Hun blir oppfattet som en jordnær, sterk, smilende og skjønn jente, med en stå på vilje.

Under Miss Norway 2020-konkurransen har skjønnhetsdronningen fokusert på seksuelle overgrep som sin hjertesak, som hun også vil representere i den årlige Miss Universe-konkurransen.

Frigstad er født 28.april 2000 og har to søsken, en søster og en bror, og for tiden studerer hun markedsføring og ledelse ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

I 1997 vant tanten Charlotte Salvesen Miss World Norway, og det sies at det var tanten som inspirerte Sunniva til å gå i samme fotspor, skal vi tro Wikipedia. Men det viser seg at det ikke stemmer:

– Det var ikke jeg som oppfordret henne til å delta i Miss Norway. Faktisk visste jeg ikke noe før hun hadde blitt plukket ut. Jeg synes hun klarer seg veldig fint i Miss Universe finalen og det er gøy å se hvordan hun har vokst med rollen, sier Salvesen til Extraavisen, og legger til:

– Når det gjelder topp-plassering i Miss Univers er jeg tvilende. Det har ingenting med at hun ikke har det som skal til eller er verdig, men rett og slett fordi i de internasjonale skjønnhetskonkurransen gjelder andre spilleregler enn i «lille» Norge.

Lik Extraavisen.no på Facebook!