Sex

Forebygg kreft med onani og finger i rumpa

Mange kreftformer kan forebygges. Og flere faktorer spiller inn. Vi trekker frem to av dem: Prostatakreft kan forebygges ved rikelig med tomater. Og ved hyppig sex eller onani.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen hos menn. 1 av 6 menn får prostatakreft og 1000 dør hvert år. Det er mye som tyder på at en vestlig livsstil, spesielt et kosthold med lite frukt og grønnsaker, og mye kjøtt og meieriprodukter, henger sammen med stadig flere tilfeller av sykdommen. Men prostatakreft er også en sykdom som kan forebygges – på flere måter.

En studie fra Harvard School of Public Health forteller om en tydelig sammenheng mellom prostatakreft og lav ejakuleringsfrekvens, altså at hyppig utløsning gjennom voksenlivet spiller en rolle i årsaken til prostatakreft.

Studien sier at jo oftere mennene fikk utløsning mens de var mellom 20 og 50 år, jo mindre var risikoen for å utvikle prostatakreft senere i livet. Den forebyggende effekten var størst blant menn i 20-årene. Hvis disse mennene hadde sædavgang minst fem ganger i uken, hadde de tre ganger så liten risiko for å utvikle kreftformen.

Forklaringen ligger i at prostatavæske som stagnerer har en tendens til å endre seg, bli «gammel» på en måte kjertelvevet ikke har godt av. Ved å få utløsning jevnlig, vil sæden derimot byttes ut og sannsynligvis holde bedre kvalitet.

– Det at man også stimulerer prostata gjør at man blir godt kjent med hvordan den skal kjennes ut med fingeren, og heller ikke er så redd for å besøke legen for å få den undersøkt om noe skulle være annerledes. Det understreker viktigheten av å bli kjent med egen kropp og vi oppfordrer alle menn til å ta en gjenvnlig sjekk, sier Sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Sexolog og pressetalskvinne Nytelse.no, Maria K Ebbestad. Foto: Nytelse.no

Prostataorgasme

Stimulering av prostata er en snarvei til nye, fantastiske orgasmer. Men fortsatt har mange menn aldri opplevd den dype, intense orgasmen en får ved stimulering av mannens G-punkt. Heldigvis er det flere og flere som får øynene opp for prostata-kjertelen, en viktig erogen sone hos menn. Prøv selv og opplev dypere og mer langvarige orgasmer!

– Prostatakjertelen sitter ca. 4 – 8 cm inn i endetarmen, plassert opp mot magen. Det kan kjennes ut som et litt hardere område, omtrent på størrelse med en valnøtt. Mange menn opplever at det kjennes godt å massere dette området, eller når noen masserer det for deg.

Slik finner du prostata

Det er viktig å ta seg god tid, spesielt om du ikke har mye erfaring med denne typen stimulering. Bruk gjerne et godt glidemiddel for analsex, det er et tykkere glidemiddel som lindrer ubehag og gjør det enklere å slappe av.

– Start med å føre en finger rundt analåpningen til du kjenner at kroppen slapper av, og du får ført en finger inn i tarmen. La fingertuppen presse forsiktig opp mot magen mens du fører den inn helt til du treffer prostatakjertelen. Det er helt opp til deg hvordan du liker å bli stimulert. Noen menn liker direkte stimulering ved at en finger presser mot prostata. Andre elsker roterende bevegelser rundt og over kjertelen. En annen teknikk er at fingrene drar frem og tilbake over kjertelen. Prøv deg frem og finn ut hva du liker best, sier sexologen.

Prostatastimulering kan med fordel kombineres med andre typer sex. En blowjob er den perfekte kombinasjonen hvis man vil ha alt på én gang.

– Mange menn bruker prostatastimulering for å utløse ekstra dype orgasmer, her er det bare fantasien som setter grenser. Kos deg på egen hånd og opplev noe mer enn den vanlige håndjobben. La din partner gi deg en helt ny opplevelse. Du vil bli overrasket over hvor mange kvinner som har lyst til å eksperimentere mer med sin partner, avslutter Ebbestad.

Lik Extraavisen.no på Facebook!