Innenriks

Forlenget frist i høring om havdeling

Fiskeridirektoratet gjennomfører nå en høring om havdeling og kysttorsktiltak. Høringsfristen var satt til 16. januar 2023, men forlenges nå til 31. januar 2023.

– Vi har hatt gode runder både med organisasjonene i næringa og på Stortinget i denne saken. Mitt ansvar er å lande en fornuftig løsning som ivaretar helheten. Når det nå er kommet flere henvendelser, blant annet fra Sjømatbedriftene, Fiskarlaget Nord, Norges Fiskarlag og Fiskebåt med anmodning om utsatt høringsfrist så vil jeg lytte til det. Under mitt besøk til Finnmark forrige uke fikk jeg også bekreftet ganske tydelig hva jeg mener er utfordringen når vi jobber med havdeling, og fikk der demonstrert i praksis i møte med næringa hvorfor det er så viktig at vi tar oss tid til å gjøre en grundig og ordentlig høringsprosess, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Forslaget om havdeling høres med sikte på iverksettelse sesongen 2023. Øvrige tiltak høres med sikte på iverksettelse 1. januar 2024.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.