Extraavisen.no

Utenriks

Forventer over 600.000 turister i Thailand

Det statseide turistselskapet Tourism Authority of Thailand (TAT) forventer at rundt 600.000 turister vil oppholde seg i Phuket frem til oktober.

Publisert for

, den

Foto: Mike Swigunski

– TAT spår at 129.000 utenlandske turister og 500.000 thaier vil besøke Phuket mellom juli og ut september, sier Phuket-guvernør Narong Woonciew til Pattaya News.

– Vi anslår at det kommer 6.000 turister i løpet av den første måneden av øyas gjenåpning.

Ifølge guvernøren er det rundt fem flyselskaper som vil fly fra utlandet til den internasjonale flyplassen i Phuket den første dagen når landet skal gjenåpnes.

— De fleste av kommer fra europeiske land, med en gruppe potensielle turister med høy kjøpekraft. De fleste av thaiene vil være de som kommer tilbake fra utlandet og velger Phuket fremfor en streng hotellkarantene, sier guvernøren. 

Til nettstedet sier guvernøren at det stilles krav i forhold til koronasituasjonen, og sier at de som er fullvaksinerte må gjennomføre en Covid-19-test totalt tre ganger før de kan oppholde seg i landet.

De må bo på Phuket i 14 dager før de reiser til andre provinser hvis de blir bekreftet å være smittefrie. Hvis de bare er på Phuket, kan de reise ut av landet når som helst, konkluderer guvernøren.

Lik Extraavisen.no på Facebook!