Connect with us

Krim

Frekt svindelforsøk

(SVINDEL) : At tyver kan være kreative når de skal prøve å lure seg inn hos eldre mennesker, er intet nytt. Nå er det tydeligvis koronaen og kommunenes oppfordring til eldre om å ta en tredje dose som brukes.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi
annonse

At tyver kan være kreative når de skal prøve å lure seg inn hos eldre mennesker, er intet nytt. Nå er det tydeligvis koronaen og kommunenes oppfordring til eldre om å ta en tredje dose som brukes.

Torsdag kveld ringte det på hos en eldre dame på Slattum i Nittedal kommune. Da damen åpnet døren, sto det to damer på trammen. De påsto at de kom fra kommunen og at de kom med vaksine. Den ene av de to damene var ikledd påkrevet smittevernutstyr.

Den eldre damen var imidlertid av den snarrådige sorten. Hun avkrevde de to “smitteverndamene” legitimasjon, noe alle som jobber i Nittedal kommune er utstyrt med. Slik legitimasjon var tydeligvis “smittevernteamet” ikke utstyrt med. Resultatet ble at de stakk fra stedet uten å få utført hva de nå enn hadde sett seg fore.

Må være på vakt

Den eldre damens sønn kontaktet senere på torsdagen kommunens helsetjeneste, og fikk der bekreftet at kommunens koronavaksinering ikke utføres på denne måten. Den omreisende “vaksineringen” må nok ha vært et forsøk på noe helt annet, fikk sønnen opplyst fra kommunen.

Lokalavisen Varingen får opplyst fra politiet i Nittedal at de fredag ikke har fått verifisert historien. På generelt grunnlag ber de folk være på vakt og være nøye med å avkreve legitimasjon av folk som ringer på og sier de kommer fra offentlige etater.

Alle som jobber i offentlige etater som politi, helsevesenet o.l. skal være utstyrt med tjenestebevis som de skal bære lett synlig.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse