Extraavisen.no

Arkiv

Frelsesarmeen trenger hjelp

(FRELSEARMEEN): Noen har allerede begynt å glede seg til jul – og noen har begynt å grue seg.

Publisert for

, den

For den som strever for å betale regninger fra SFO, idrettslag og strømselskap er det vanskelig å finne ekstra kroner til julemat og -pakker.

For den som søker nattely på pappesker under en bru er liflig duft av julemat eller gang rundt juletreet i beste fall gode minner. Kanskje oftest dårlige.

Julens glade budskap er at det går an å gjøre noe med det. Det vil Frelsesarmeen, og til det trenger vi hjelp. Derfor børster vi i disse dager støv av over 100 julegryter for å sette dem ut på gater og torg, slik at enhver kan putte på de kronene de kan avse.

Vi gjør alt vi kan for å få mest mulig hjelp av hver krone – hele året. Noen ganger blir det en brødskive, andre ganger vinterstøvler til et barnehagebarn, eller stell av infiserte sprøytestikksår på en rusavhengig. Ikke minst prøver vi å skape rom for for omsorg; å se mennesker slik de er.

Lurer du på hvor mye hjelp du putter i gryta?

20 kroner blir til en næringsrik matpakke til en rusmisbruker.

100 kroner gir rykende varm kaffe i 200 kopper.

500 kroner gjør at vi kan pakke en eske med julemat til en hel familie.

1500 kroner kan gi en ukes sommerferie til et barn.

Odd Nordstoga, DDE og Lars Lillo-Stenberg for Frelsesarmeen

A-laget av norske artister stiller også i opp på ulike arrangermenter i hele landet. I Oslo går de tradisjonelle grytekonsertene av stabelen på julemarkedet på sjøsiden av Oslo rådhus.

Torsdag 29.11. kl. 16: Sølvguttene, Lars-Lillo Stenberg og Odd Nordstoga

Lørdag 02.12 kl. 13.00: DDE

Onsdag 05.12: Christian Ingebrigtsen

Lørdag 08.12 kl. 13.00: Åge & Sambandet

Onsdag 12.12: Kulturentusiastene presenterer operaperler for store og små

Lørdag 15.12: Vestlandsfanden kl.13.00 og Ole Edvard Antonsen kl. 14.30

Meningsfulle julegaver

Sally Ann er Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel, og i butikken på Majorstua merker de en økende bevissthet blant forbrukerne. Folk verdsetter at det å kjøpe en vakker lysestake tjener en god sak, de er opptatt av at varene er produsert på en etisk bra måte. Interiør- og gaveforretningen har egne designerprodukter laget av vanskeligstilte i Bangladesh, Peru, Kenya og Moldovia, og produksjonen er ofte finansiert ved mikrokreditt.

Ved å handle julegaver hos Sally Ann på Majorstua gjør man mottageren glad i tillegg til at man gir håp om et bedre liv til noen som er mindre heldige enn oss.

Lik Extraavisen.no på Facebook!