Extraavisen.no

Kultur

Gatas Parlament med ny singel

(MUSIKK): De selverklærte streikeentusiastene i rapgruppa Gatas Parlament kunne selvsagt ikke la streiken blant landets kulturarbeidere gå fra seg. De laget rett og slett det de selv kaller “lydsporet til kulturstreiken 2021”.

Publisert for

, den

Som de sier det i Gatas Parlament, opphevelsen av alle koronatiltakene blir som en nyttårsaften å regne. Så hva passer vel bedre enn å feire “nyttår” med å lansere en ny låt? Til og med en streikestøttelåt til de streikende kulturarbeiderne.

Siden 3. september i år har det vært streik i kultursektoren. Flere hundre kulturarbeidere har vært i streik for en bedre og mer rettferdig pensjonsordning.

Når man da har rappere som er selverklærte streikeentusiaster, var det naturlig for de streikendes organisasjoner å be Gatas Parlament om å lage en låt som kunne bli et “lydspor” til streiken. Med like stor iver som de kaster seg inn i streiker, snekret Gatas Parlament i løpet av noen hektiske døgn sammen låta “Streikevakt”, som de nå legger ut til gratis nedlasting.

Til det er bare å si at sjelden har vel en streik fått et bedre lydspor. Låta “Streikevakt” er en leken raplåt inlandet heftige reggaerytmer som i høye ordelag lovpriser den gode og glamorøse følelsen av å stå streikevakt for en rettferdig streik. Den handler om de stilige streikevestene, om framtidas anerkjennelse, og om forbipasserendes beundrende blikk. Skal man høre på Gatas Parlament er det å stå streikevakt rett og slett “en fet greie”. Det er nesten så man får lyst til å stå der som streikevakt selv? Uansett så har Gatas Parlament laget en cathy og fengende låt som har alle muligheter til å bli en låt alle vil nynne på.

Låta kan lastes ned gratis her.