Extraavisen.no

Innenriks

Gir full støtte etter rasistisk hets mot Miss Norway-deltaker

(MISS NORWAY): Miss Norway-deltaker, Julie Børresen gir full støtte til motkonkurrenten sin, Rebecca Hua etter at hun ble bombadert med rasistiske meldinger og kommentarer for sin deltakelse i skjønnhetskonkurransen.

Publisert for

, den

Miss Norway-deltaker, Julie Børresen gir full støtte til motkonkurranten sin etter at hun ble utsatt for raisistisk hets. Foto: Daniel Millan

Etter at Extraavisen skrev saken om Rebecca Hua som ble utsatt for rasisme har saken i ettertid fått oppmerksomhet hos flere medier. 22-åringen ble overrasket over tilbakemeldingene hun fikk etter at hun annonserte om sin deltakelse:

– Jeg er veldig overrasket at folk har fordommer uten at de vet hvem jeg er og hva jeg står for, sa 22-åringen.

Børresen mener at det er trist at man skal bedømme folk ut fra etnisk bakgrunn, og sier at kravet for å delta er å ha norsk statsborgerskap.

– Alt man trenger for å være norsk er å være norsk statsborger, og det er også det eneste kravet Miss Norway har for å delta og kunne representere Norge i Miss Universe, sier Børresen til Extraavisen.

Rebecca Hua opplevde av å få mange rasistiske meldinger etter at hun deltok i Miss Norway. Foto: Privat

– Jeg tenker at så lenge man føler seg norsk og er stolt av landet vi bor i, er det klart man kan være med i Miss Norway. Det er ingen av jentene i konkurransen som er like og mangfoldet av deltagere speiler mangfoldet av mennesker ellers i samfunnet. Jeg synes det er trist at noen synes det er vanskelig å akseptere andre fordi de ser annerledes ut enn dem selv, fordi når alt kommer til alt så er det det vi har på innsiden som teller.

Børresen mener at alle mennesker er vakre på sin egen måte, og det er noe folk ikke må glemme. Hun synes det er prisverdig at Rebecca står frem.

– Jeg synes Rebecca er skikkelig tøff som tørr å stå fram, fortelle om det hun opplever og ikke la seg knekke av den grunn. Det gir styrke til andre som opplever rasisme i hverdagen, og viser at vi må si ifra om at rasisme ikke er greit. Jeg heier på Rebecca og alle andre som tørr å stå opp mot urettferdighet.

Rebecca sier at hun har fått mange tilbakemelding eter at hun sto frem:

– Jeg har fått positive tilbakemeldinger og støtte, både i form av kommentarer og direktemeldinger, men også en del negative tilbakemeldinger, skriver hun i en kommentar til Extraavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!