Extraavisen.no

Kultur

Gir ut historiebok om Tyrkia

(TYRKIA): Tor Kristian Birkeland flyttet til Ankara i 2017, da hadde han gjort seg opp noen tanker om landet uten å kjenne det særlig godt.Nå har han gitt ut bok om Tyrkia.

Publisert for

, den

Foto: Emre / Døhlen Communications

Han har en internasjonal bakgrunn fra Japan og USA i tillegg til at hans arbeid med fred og konflikt har gitt han en akademisk og profesjonell bakgrunn. Han har derfor en holistisk tilnærming til å forstå og forklare en kultur og et samfunn.

Den nye republikken Tyrkia kom til verden i 1923, bygget på ruinene av det muslimske, osmanske imperiet. Etter flere statskupp og kuppforsøk holder Tyrkia fremdeles på å finne sin form.

De siste ti årene har Tyrkia tilsynelatende vendt seg stadig mer mot islam, og ser med lengsel tilbake på sin muslimske storhetstid. Hva er det som skjer i Tyrkia, og hvorfor skjer det?

Denne boka forklarer landet på en tilgjengelig måte for alt fra turister til forretningsfolk eller diplomater som ønsker en introduksjon til landet.

Tyrkias historie og samtid knyttes til enkeltpersoners opplevelse gjennom historiske dokumenter og intervjuer med folk fra forskjellige samfunnslag og grupper.

Forfatteren tegner et bilde av et landområde som over tusener av år har blitt preget av mange folkeslag som har levd i overflod og i sult, i krig og fred, som kristne og muslimer, alevier og jøder på Anatolia-halvøya som i dag utgjør mesteparten av Tyrkia.

Lik Extraavisen.no på Facebook!