Extraavisen.no

Innenriks

Gull til Norge i historiens første grønne kokkekonkurranse

(NORGE): Tonje Svee og Nils Flatmark er Norges nybakte mestre i Nordic Green Chef.

Publisert for

, den

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjalt.

– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull!, smiler de to nybakte mestrene i Nordic Green Chef Tonje Svee og Nils Flatmark.

– Vi gjennomførte og leverte det vi planla og leverte på tid, fortsetter Svee og Flatmark førnøyde. 

GULL: Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef. Foto: OFG

De imponerte dommerne med sine tre retters meny til 12 personer på 4 timer.

– At denne nye kokkekonkurransen er kommet for å bli hersker det ingen tvil om, forteller president i Nordisk kjøkkensjef forening Kristine Hartviksen. 

– Det er en viktig trend i tiden, fortsetter hun og utdyper: – Kokkene er viktige trendsettere og kan bidra til å nå FNs bærekraftmål nettopp med mer grønt på tallerkenen, sier Hartviksen. 

– Det er fantastisk det vi har sett her i Herning. Imponerende arbeid av alle disse flotte kokkene, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). 

Lik Extraavisen.no på Facebook!