Extraavisen.no

Innenriks

Guro (21) vil nå toppen i Miss Norway

21 år gamle Guro Bønes Tobiassen fra Harstad vil nå toppen i skjønnhetskonkurransen Miss Norway. Hennes hjertesak er naturvern.

Publisert for

, den

Miss Norway-deltaker Guro Bønes Tobiassen (21) liker seg godt i blomsterengen. Foto: Peshrow Zrd

For tiden bor Tobiassen i Lillestrøm og studerer som sykepleier, men under pandemien kom hun over en påmelding til en skjønnhetskonkurransen, og bestemte seg for å melde seg på uten å nøle.

– Jeg satt hjemme en dag og så jeg at det gikk an å melde seg på en skjønnhetskonkurranse. Da jeg så at jeg kunne fremme min hjertesak, tok jeg å meldte meg på. Jeg synes det er en unik mulighet å vise hva jeg brenner for, sier Tobiassen til Extraavisen.no.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

21-åringen hadde biologi på videregående skoler og ble fascinert da hun så hvor viktig det er å ivareta insekter i naturen.

– Jeg har alltid vært fascinert av naturen og hvordan det henger sammen. Det er en hjertesak som jeg har hatt i mange år, men det var veldig interessant å ha biologi på skolen, og se hvor viktig det er å ivareta naturen.

21-åringen mener vi nordmenn har rom for forbedringer i å ivareta naturen, men at vi er flinke ellers.

– Vi nordmenn kan alltid bli bedre på å ivareta naturen, og vi ser i dag at biene er en truet art. Jeg tenker ofte på at hvis biene forsvinner, så forsvinner pollineringen og videreføringen av frøene. Dette vil føre til katastrofale konsekvenser for naturen, og i senere tid vil det gi ringvirke for oss alle som er avhengig av naturen.

Tobiassen har vært engasjert i naturvern i flere år. Foto: Peshrow Zrd

Tobiassen er en av de 13 finalistene i skjønnhetskonkurransen, og vil satse for fullt mot finalen som vil holde sted i Oslo 13. og 14.august i år. Tre deltakere skal ha meldt seg ut av konkurransen.

– Jeg er veldig glad for at jeg har kommet langt i første omgang som deltaker. Det er mye arbeid som legges i det, poengterer Tobiassen.

Gjennom konkurransen har hun tatt bikinibilder og en presentasjonsvideo som er en del av konkurransen. Sponsor og veldedighetsarbeid er en viktig del av konkurransen.

– Det har vært litt arbeid med eksamener, men har fått balansert tiden med å få tatt bikinibilder og laget en presentasjonsvideo som alle deltakerne må gjøre.

– Målet mitt er nå toppen, men jeg blir ikke skuffet hvilke resultat det skulle være.

Så hva er planen videre?

– Planen min er å blogge litt mer og være litt mer synlig i konkurransen. Jeg synes det er utrolig kjekt å få den muligheten å vise hva man brenner for og være et godt forbilde for omverden.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler: