Connect with us

Innenriks

Hanna (36) fikk oppleve sitt livs verste mareritt

Hanna Bollæren Sandvik (36) fra Tønsberg skulle bare en kjapp tur innom stallen og fòre hestene sine. Nå advarer 36-åringen folk om å ikke ta seg inn i andre sine gårder etter at hun selv opplevde sitt livs verste mareritt.

  •  
  •  
  •  
Hanna Bollæren Sandvik er glad for at hun har livet i behold. Foto: Privat

I slutten av august i fjor skulle 36-åringen innom stallen for å se etter hestene, og fòre dem. I det hun sto med hestene kom hun over et sår på beinet til den ene hesten. Det skulle vise seg at hennes opphold på stallen endte en kveld på sykehus:

– Jeg sto litt uoppmerksom og så på dette såret, men plutselig kommer den andre hesten i full galopp for å ta den jeg sto ved siden av. Den reagerte med fluktinstinkt og begge hestene veltet meg. Den tråkket meg i hodet, sier Sandvik til Extraavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Etter at 36-åringen kom til seg selv etter å ha fått kraftige slag, var hennes første tanke om tennene var på plass. Hun ble sint og ville gå bort til hesten igjen. I det hun går bort mot hesten kjenner hun noe varmt som renner ned fra hodet.

– Jeg tok hånden forsiktig på hodet og la merke til at det var blod som rant nedover nakken min. Jeg trodde ikke det var så ille, men etter en stund skjønte jeg alvoret.

Hanna forsto ikke alvoret før hun så hvilke skader hun fikk. Her et bilde som viser at klærne ble dekket av blod som følge av hendelsen. Foto: Privat

Hendelsen skal ha funnet sted på en luftegård i Tønsberg som Hanna og hennes søster leier stallplasser, men nå advarer 36-åringen om hvorfor ikke folk skal ta seg inn i stallen.

– Jeg er redd for at noen skal bli skadet hvis de går inn for å klappe eller gi mat. Jeg vil med min historie vise hvor store krefter som er i sving, og hvor fort uhellet kan være ute – selv for oss som kjenner hestene godt. Derfor oppfordrer vi forbipasserende til å nyte synet av hestene på avstand. Ser man en hesteeier går det jo an å spørre om å få hilse på.

Tror du folk er bevisste på at de ikke skal ta seg inn?

– Jeg tror ikke folk er bevisste på at det kan ende galt. Det er et problem mange gårder opplever i dag dessverre.

Da ambulanse og legevakten ankom stedet måtte de klippe klærne for å sette nakkekrage på Hanna. Med hennes tilstand måtte hun bli flyttet over på en båre. Ferden endte dermed på sykehuset.

Ambulanse og legevakt ankom stedet på kort tid og fikk sendt Hanna på sykehuset. Foto: Privat

– Jeg hadde så lyst til å sove. Jeg ble så trøtt, og jeg ble forklart fra en av helsearbeiderne at det var adrenalinet som var på vei ut av kroppen. Derfor fikk jeg disse reaksjonene.

Hanna forteller at hun er ekstremt takknemlig for helsepersonellets arbeid. Hun forteller at hun føler en takknemlighet for det de gjorde.

– Jeg følte meg trygg da jeg fikk hjelp, og jeg føler en takknemlighet for det helsearbeiderne gjorde, sier hun.

Etter at hun postet historien hennes på Facebook har reaksjonene ikke latt seg vente:

– Jeg har mottatt mange henvendelser fra folk og gårdseiere som synes det er et viktig tema som bør bevisstgjøre folk. Det er ikke alle som vet hvor galt det kan ende.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler:

Del videre:
  •  
  •  
  •