Connect with us

Innenriks

Har startet rivingen av Majorstuhjemmene

(OSLO): Byråd Victoria Marie Evensen fikk kyndig hjelp til å markere rivestarten på Majorstuhjemmene. I en elektrisk gravemaskin tok hun det første grabbetaket og rev deler av veggen. Et nytt og moderne langtidshjem skal stå klart for innflytting på nyåret i 2024.

Publisert for

, den

Adm.dir. i Oslobygg Eli Grimsby (t.v.), byråd Victoria Marie Evensen og byrådssekretær Vegar Andersen. Foto: Oslo kommune
annonse

Beboerne og de ansatte i Majorstuhjemmene har flyttet til midlertidige lokaler på Økern. Der skal de bo og jobbe til det står et nytt og moderne bygg og uteområder klart rundt nyttår 2023/2024.

Det nye langtidshjemmet blir både høyere og større enn dagens, og kommer til å ha et mer rikholdig innhold enn det gamle sykehjemmet. Her blir det totalt 120 beboerrom, kafe, bibliotek, sansehage, vinterhage, og et dagsenter som flere kan benytte seg av. Bygget blir 16000 kvm på sju etasjer. Det skal breeames til karakteren Excellent, og bli et nesten nullenergi bygg.

– Oslo kommune skal rehabilitere og fornye 2500 sykehjemsplasser innen 2025, og Majorstuhjemmene er en del av denne planen. Her satser vi på at god bruk av ny teknologi skal gi de ansatte en god arbeidshverdag og ikke minst høy boglede for beboerne. De som flytter hit skal oppleve trygghet og mestring, og få et aktivitetstilbud som gir tilværelsen innhold, sa byråd Victoria Marie Evensen.

Oslobygg KF er byggherre for Majorstuhjemmene, og Veidekke er valgt entreprenør. Aktitekt er Dyrø og Moen AS Arkitekter.

– For oss i Oslobygg er det viktig å bygge på en så skånsom og god måte som mulig for nabolaget – og med et så lite fotavtrykk som overhodet mulig. Byggeplassen er selvsagt fossilfri, og vi tar i bruk så mange elektriske maskiner som mulig. Det gjør også sitt til at det støyer mindre og blir mindre utslipp fra byggeplassen, sa adm.dir. i Oslobygg, Eli Grimsby.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse

Siste artikler

annonse
annonse
NB! Extraavisen med ny tipstelefon: (+47) 922 47 021 (f.o.m 1.desember 2021)Les mer