Extraavisen.no

Kultur

Hazel O’Connor til sykehus

(KJENDIZ): Sangeren, låtskriveren og skuespilleren Hazel O’Conner ble tidligere denne uken kjørt til sykehus med hjerneblødning. Tilstanden hennes skal være stabil.

Publisert for

, den

Foto: Danny Simpson

Mange av oss som var unge og sinte rundt 1979/80 husker filmen “Breaking Glass. Ikke minst husker mange av oss musikken fra filmen. Vi levde oss inn i handlingen, og følte med hovedpersonen der hun blir manipulert og utnyttet.

Filmen handler om Kate Crowley, spilt av Hazel O’Connor. Kate Crowley er en sint, men talentfull sanger og låtskriver. Hun får etter hvert suksess, men suksessen sluker henne og hun får sammenbrudd. På slutten av filmen ser vi Kate innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Filmens soundtrack, som var skrevet av Hazel O’Conner. ble i likhet med filmen en stor suksess, og ble innledningen på en lang karriere som artist. Flere av låtene på albumet gjorde det skarpt på listene, hvorav “Eighth Day” nådde en femteplass på den britiske hitlista.

Samtidig som hun var en fremgangsrik artist, fortsatte hun som skuespiller med flere roller både på tv og på scene.

Hazel O’Connor er født og oppvokst i England, men de siste årene har hun bodd delvis i Irland og delvis i Frankrike.

Det var mens hun oppholdt seg i Frankrike, at hun ble rammet av akutt hjerneblødning. Ifølge hennes bror, som var den som sendte ut melding om det inntrufne, ble hun raskt brakt til det lokale sykehuset. Der ble hun lagt i kunstig koma i et døgn.

Etter hva hennes bror opplyser, er hun i raskt bedring, men vil trenge medisinsk behandling og rehabilitering i tiden fremover. Det er foreløpig ikke kommet noe informasjon om hva som vil skje med planlagte turneer og show Ifølge hennes hjemmeside skulle hun på en omfattende turne utover våren og sommeren. Etter hva hennes management opplyser, er alle opptredener hun skulle hatt i perioden frem til slutten av juni nå utsatt.

Lik Kjendiz.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer