Extraavisen.no

112

Helikopterstyrt i Telemark

Et helikopter skal ha styrtet på Lannerheia ved Porsgrunn i Telemark etter at den fløy inn i en høyspentlinje.

Publisert for

, den

– Det var en person ombord i helikopteret, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen i Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NRK.

Til TV-kanalen sier et øyenvitne at helikopteret skiftet retning flere ganger før det endte i høyspenningen og resulterte med et voldsomt lysglimt.

Nødetatene har rykket til stedet, og det skal være dårlig vær i området. Kraftig regn, lyn og torden har ført til at arbeidet er mer krevende, og at det er dårlig sikt der helikopteret styrtet.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 22.56, og èn person er bekreftet omkommet, melder Dagbladet.

Politiet opplyser at strekningen E18 vil bli stengt inn til videre, siden ulykkesstedet ligger helt inntil veien. Høyspentledning ligger over to veier, E18 og fylkesvei 3260.

– Det ligger høyspentledning over begge vegene. Vi har også fått melding om at det er et helikopter involvert i hendelsen, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

De anbefaler omkjøring på Fylkesvei 32, via Skien, Siljan og Larvik. Ifølge VG er Havarikommisjonen varslet og vil undersøke åstedet.

Flere vitner forteller at helikopteret skal ha fløyet lavt og i høy hastighet. Noen skal ha ment at det ikke var et helikopter før de fikk øye på det.

Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn sier til VG at det er trist med tanke på de som er involvert.

Det er meldt om lang kø som følge av ulykken. Ulykken skal ha rystet kommunen.

Extraavisen kommer med mer!

Lik Extraavisen.no på Facebook!