Extraavisen.no

Utenriks

Hellas kjemper fortsatt mot skogbrann

Brannvesenet i Hellas er i kamp mot skogbrannen som herjer utenfor Aten. Flere titalls hus er brent ned til grunnen i løpet av natten.

Publisert for

, den

Foto: Guillaume Piolle

Over 500 brannmenn, tolv brannfly og fem helikoptre er satt inn i slukningsarbeidet, i håp om å slukket skogbrannen. I tillegg til brannen opplever Hellas for tiden den verste hetebølgen med en temperatur på over 40 varmegrader.

– Vi håper å få brannen under kontroll i dag før vinden tar seg opp igjen, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis, ifølge Athens News Agency.

Flere innbyggere har blitt evakuert som følge av brannen, men foreløpig er det ingen som har blitt skadde eller har mistet livet sitt.

Myndighetene i landet kunne tidligere melde om at flere personer ble innlagt på sykehus med røykforgiftning, etter at det brøt ut brann oppe i fjellsiden tre mil øst for Patras, som er Hellas tredje største by.

En av ulempene som gir store utfordringer for brannmannskapet er sterk vind, men foreløpig er det uklart om dette har vært en av årsakene natt til torsdag.

Lik Extraavisen.no på Facebook!