Extraavisen.no

Finans

Hett boligmarked: Spår tosifret boligprisvekst i Oslo

(FINANS): Boligprisene steg med 10,5 prosent i 2021 hele landet, for alle boligtyper. Boligprisene steg i alle deler av landet og godt over lønnsøkningen, ifølge Smartepenger.no.

Publisert for

, den

oslo

Boligprisene i Oslo er landets høyeste, men det ser ut til at boligprisene i landets hovedstad vil fortsette å øke. Stor-Oslo Eiendom slår boligalarm i Oslo, og tror på tosifret boligprisvekst både i 2022 og i 2023, melder Finansavisen.

Endel av årsaken til de høye boligprisene i Oslo skal være tregt byråkrati.

– Det er kun regulert omlag 1.000 boliger i 2021, og det er skremmende lavt. Det er primært to faktorer som påvirker prisen i Oslo – lav reguleringstakt og lang reguleringstid for nye boliger, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom til Finansavisen.

Men selv om byråkratiet gjør boligbyggingen tregere, er det et hett boligmarked i Oslo og mange flytter til Oslo og innad i Oslo og omkrets. Det gir travle dager for flyttebyråene i Oslo.

– Vi får stadig flere flytteoppdrag i Oslo og områdene rundt. Vi har faktisk utført mange hundre flytteoppdrag i Oslo, Asker Bærum og Lillestrøm, sier Mario Stoica, daglig leder i Flytting Oslo, Mario Stoica.

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 6,9 prosent fra desember til januar. Obos-prisene har i snitt økt med 3,5 prosent i januar i perioden 2004–2021. De tolv siste månedene har Oslo-prisene steget 6,7 prosent, ifølge Nettavisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!