Extraavisen.no

Utenriks

Hevder at det var piloten som tok beslutningen

Utenriksministeren i Hviterussland, Vladimir Makej hevder at det var Ryanair-piloten som tok beslutningen om å lande i Minsk.

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: Kevin Hackert

Det forteller han til den russiske tabloidavisen Kommersant.

– Kanskje noen vurderer dette som en tvunget landing av flyet, sier Makej til avisen, som forteller videre at det er mange andre land som overdriver historien bak landingen av flyet.

Videre forteller han at det er vanskelig for mange å tro på en slik tilfeldighet, og påpeker på at det var piloten som tok beslutningen om han ville lande i Minsk forrige søndag.

Han forteller også at mannskapet om bord ble advart om en bombetrussel. Dette medførte at Ryanair og flyplassmyndigheten i Vilnius diskuterte i 14 minutter hva de skulle gjøre.

Flere land har sådd tvil om uttalelsene til utenriksministeren og myndighetene i landet generelt. Dermed har flere land også gått ut med at de ønsker å innføre sanksjoner mot Hviterussland:

– Vi har en del erfaringer med å leve under sanksjoner, sier Makej som retter kritikk mot landene.

Foreløpig er det uklart om hva som vil skje med journalisten som ble pågrepet, men det er ventet at han vil risikere fengselstraff i flere år, for å ha vært kritisk til regimet i landet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!