Hevder at pandemien vil vare frem til 2024

Den spanske forskeren Vicente Larraga har gått ut og sagt at han tror at pandemien vil vare frem til 2024.

Foto: Manuel Zanesci

– Det logiske er at pandemien svekkes fra og med i sommer, og at den i Spania vil være praktisk talt borte innen utgangen av 2021. Det vil være normalt. Jeg vil si at vi kan komme tilbake til vårt normale liv i løpet av høsten. Utfordringen er vaksinasjonen som bør gå raskere. Men til høsten vil det være et stort antall beskyttede mennesker og da vil viruset slås ned. Også selv om nye mutanter dukker opp har sykdommen en tendens til å avta. Det har skjedd i alle epidemier gjennom historien, så hvorfor skulle det bli annerledes nå, spør Larraga, ifølge Spaniaavisen.

Extraavisen har ikke lykkes med å få kontakt med Larraga, men ifølge avisen tror han at situasjonen i Spania vil normalisere seg til høsten.

Han opplyser også at det er sterkt behov for å produsere vaksinen, og at landets helsemyndigheter har kapasitet nok til å produsere vaksiner.

– Dette kommer til å vare lenge, og vi kan ikke stole på «utsiden» fordi andres interesser ikke sammenfaller med våre. Fra kapasiteten til å produsere masker til vaksiner, må Spania reindustrialiseres, og den må baseres på innovasjon. Dette oppnås med forskning. I det 21. århundre, hvis vi ikke har kunnskapen, vil vi henge etter, hevder han.

For tiden utvikler han en vaksine mot SARS CoV-2 som kan bli tilgjengelig innen utgangen av året.

Lik Extraavisen.no på Facebook!