Extraavisen.no

Kjendiz

Hevder journalisten sto bak sabotering

(MISS NORWAY): Kvinnene som står bak gruppen “Kvinnene på terrassen” mener journalisten Daniel DeNiazi handlet uriktig, og at han hadde en intensjon om å sabotere for en deltaker i skjønnhetskonkurransen, Miss Norway. DeNiazi mener anklagene er urimelige.

Publisert for

, den

DeNiazi mener at det å dekke en aktuell nyhetssak ikke er en saboteringssak. Foto: Skjermdump/Magnus Westerlund

Det var 25.juli at journalisten og ansvarlig redaktør i Extraavisen, Daniel DeNiazi skrev en artikkel om en innflytningsfest under overskriften “Legger seg flat etter fyllefest”.

I artikkelen kommer det frem at talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin gir uttrykk for at Miss Norway på vegne av deltakerne beklager at en snapvideo av en deltaker kom på avveie.

– Det er veldig beklagelig at slikt har kommet ut og vi skal ha møte om dette. Jeg har nettopp blitt informert om denne hendelsen, og vi har vært i kontakt med Sunniva og de to andre representantene, sa Yrvin til Extraavisen samme dag da saken ble publisert.

Snapen ble filmet av fjorårets skjønnhetsdronning, Sunniva Høiåsen Frigstad.

Frigstad har ikke villet uttalt seg om innflytningsfesten, som ble betegnet som “fyllefest” av journalisten.

Deltakeren som skal ha arrangert innflytningsfesten skrev denne meldingen i en gruppe:

– Jeg hadde en innflytningskveld i går da jeg har ventet på grunn av corona med å invitere noen. Det har blitt postet og jeg har postet bilder fra denne kvelden med alkohol inne i bilde.

Videre skrev hun:

– Jeg er ingen jente som drikker mye alkohol, men det er lov å kose seg en gang i blant. Men jeg skulle aldri ha postet dette på min Snapchat-kanal, og jeg beklager på det sterkeste.

Under finalen skal dommerne ha diskutert om drikkesaken på bakrommet, og vektlagt at deltakeren som arrangerte festen ikke var en verdig vinner, i ettertid av omtalen av festen.

Dette skal ha ført til at gruppen går nå ut mot DeNiazi og krever en opprydning i saken.

FABRIKKERT: Beklagelsen er fabrikkert av Knut Yrvin etter at Sunniva nektet flere ganger å beklage. Foto: Privat / Skjermdump

Etter press fra arrangørene av skjønnhetskonkurransen skal Sunniva ha til slutt gått med på å beklage:

– I helgen var jeg på en innflytningskveld hvor jeg la ut noen tullevideoer på mine private Snapchat-gruppe!. Noe av dette er skjermdumpet og delt videre. Herunder pressen. Å dele slike ting i sosiale medier, også i mindre private grupper er svært uklokt, og jeg tar selvkritikk for mine handlinger.

Det førte til at DeNiazi beklaget Frigstad i en SMS:

– Unnskyld Sunniva. Hvis jeg har såret deg på noen måte, så er jeg veldig lei meg for da. Det mener jeg virkelig. Jeg legger meg flat. Jeg håper vi kan fortsatt ha den gode kontakten igjen. Du er flink og jeg beundrer deg, heter det i SMSen som ble sendt til Frigstad.

Men det skulle vise at unnskyldningen ble fabrikkert av Yrvin, fordi Frigstad skal ha nektet å beklage for at hun deltok på festen. Hun mente selv at hun ikke hadde noe å beklage for.

Tidligere skal DeNiazi ha sagt at han ikke kjenner seg igjen i anklagene, og at hensikten med artikkelen var å gjøre folk oppmerksom på at deltakerne i slike konkurranser stadig bryter kontrakten, uten at det medgir konsekvens fra øverste hold.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Spørsmålet om han hadde sabotert konkurransen for en deltaker, skal DeNiazi ha svart som følgende under et direktesendt radiointervju tidligere i september:

– Fra mitt synspunkt er anklagene urimelige. Å legge ut en snapvideo fra en fest som strider med kontrakten er uheldig, men det er feil av deg å spør om jeg står bak en sabotering fordi jeg har skrevet en artikkel om en hendelse som ikke har gitt konsekvens for deltakerne i en slik setting. Det er å være observant på hva man ser og lytter. Jeg sier det igjen; Det er feil av deg å spør om jeg saboterte konkurransen. Det gjorde jeg ikke.

Mor til en av deltakerne skal ha gått hardt ut mot Extraavisen, og hevdet avisen utøver sladdernyhet for å få lesertall. Da skal DeNiazi ha svart at lesertallene er en av faktorene i produksjonen, men at det ikke var det som var intensjonen i denne saken.

Ina Kollset tok selvkritikk og anså som fornuftig etter festen. Arkivfoto: Simen Gald

Kort tid etter valgte Kollset, som også deltok på festen, å gjøre en annen vri. Hun valgte å gå ut og ta selvkritikk for hennes deltakelse i festen.

– Det stemmer at jeg var på festen sammen med Sunniva. Vi fikk en invitasjon fra en deltaker som spurte om vi ville delta på festen. Vi takket ja, men vi tar selvkritikk slikt som det har kommet ut. Vi beklager sterkt. Verken jeg eller Sunniva ønsker å markedsføre alkohol, og vi skal være gode rollemodeller med sunne verdier, sa Kollset til Extraavisen.

Verken deltakeren som arrangerte eller Sunniva Høiåsen Frigstad ønsket å kommentere saken i ettertid- og det har heller ikke lykkes å få kontakt med dem, ifølge DeNiazi.

DeNiazi vil ikke kommentere anklagene om han har favorisert deltakere eller har hatt forbindelse med deltakerne ved å innhente informasjon.

Han sier det er synd at de opplever det slikt. I tillegg sier han også at det er vanskelig å få et helhetsbilde av situasjonen når han ikke får kontakt med Sunniva Høiåsen Frigstad eller de andre deltakerne.

Lik Kjendiz.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer