Extraavisen.no

Innenriks

Hilde Schjerve blir nyhetsredaktør i NTB

(JOURNALISTIKK): Hilde Schjerve er ansatt som nyhetsredaktør i NTB. Hun kommer fra jobben som redaktør i Dagbladet Pluss.

Publisert for

, den

Hilde Schjerve (49) (t.v.) er ansatt som nyhetsredaktør i NTB. Her med Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Schjerve har lang og bred erfaring fra Dagbladet, der hun har jobbet de siste 20 årene. Hun jobbet blant annet som redaksjonssjef i nyhetslinjen i seks år, før hun ble redaktør for Dagbladet Pluss-satsingen i 2020. Schjerve har hatt en nøkkelrolle for veksten Dagbladet har opplevd de siste årene.

– Vi er strålende fornøyde med å få en så erfaren kapasitet som Hilde på NTB-laget. Hilde har et skarpt nyhetshode, solid etikk-kompetanse og er svært godt skodd for å drive frem redaksjonell utvikling og innovasjon. I tillegg er hun god til å lede og motivere de rundt seg. Med andre ord: Hun er hel redaksjonell ved – både faglig og menneskelig, sier Tina Mari Flem, administrerende direktør og sjefredaktør i NTB. 

– Jeg er ekstremt glad og takknemlig for å få denne muligheten. NTB er en høyt respektert merkevare med lange tradisjoner, som de siste årene har vist sterk evne til innovasjon og utvikling av nye teknologibaserte tjenester. For meg, som har et hjerte som banker hardt for både nyheter og digital utvikling, er det et privilegium å få være med å utvikle NTB videre, sier Hilde Schjerve.   

20 år i Dagbladet er lenge, og Schjerve legger ikke skjul på at det har vært mye følelser i sving de siste ukene. 

– Dagbladet er en fantastisk arbeidsplass, som har gitt meg utviklingsmuligheter hele veien. Nå er det likevel riktig for meg å gå videre. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de flinke folka som jobber i NTB, og finne ut av alt vi skal få til sammen, sier Schjerve. 

Schjerve har journalistutdannelse fra Bodø og en mastergrad i organisasjon og ledelse fra NTNU. Hun startet journalistkarrieren i Adresseavisen, og har også erfaring fra Akershus Amtstidende og VG. Hun begynner i jobben som nyhetsredaktør i NTB 8. august.

– Jeg har stor tro på at Hilde vil kunne løfte NTB nyheter videre inn i fremtiden. At hun i tillegg til å være en svært god redaktør også har kommersiell teft, passer NTB perfekt. Dette blir moro! sier Flem.

Lik Extraavisen.no på Facebook!