Extraavisen.no

Sport

Historisk avtale for norsk ishockey

Bambusa går inn som ligasponsor for norsk ishockeys øverste divisjon på kvinnesiden, som nå skifter navn til Bambusa-ligaen.

Publisert for

, den

Foto: Kenneth Myhre

I dag skriver Norges Ishockeyforbund historie sammen med Bambusa, når eliteserien for kvinner for første gang får egen ligasponsor. Avtalen strekker seg over to år, med intensjon fra begge parter om å opparbeide et langsiktig samarbeid.

– Det å få et liganavn på eliteserien for kvinner vil bety enormt mye, og er et viktig steg på veien for likestilling i idretten vår. Norges Ishockeyforbund har tydelige ambisjoner på vegne av jente- og kvinnehockeyen, og dette er en svært viktig sponsorsignering for norsk ishockey, forteller Tage Pettersen, president i NIHFs forbundsstyre.

Norges Ishockeyforbund er utrolig stolte over at Bambusa ønsker å satse på de fantastiske jentene og kvinnene våre, og vi gleder oss til å sammen jobbe for å løfte kvinnehockeyen i Norge. 

– Vi berømmer NIHF for satsningen på kvinnene i sine nye fremtidsplaner, og er takknemlig for at vi får være en sentral støttespiller på denne reisen, det varmer mitt hjerte, meddeler Veronica Johannesen, Daglig leder hos Bambusa. 

– Plassen som hovedsponsor for kvinneishockeyen passer perfekt inn med våre verdier i Bambusa. Vi ser frem til samarbeidet og skal forplikte oss til å “sette spor i isen” sammen med jente- og kvinnehockeyen i toppen av norsk elite gjennom flere år, legger Johannesen til.

Bambusa AS er et stavangerbasert selskap med datterselskap i både Sverige og Danmark, som bidrar til at barn og unge får realisere sine mål og drømmer gjennom salg av sine velkjente Bambusa-sokker.

Siden oppstarten av selskapet i 2016 har Bambusa bidratt med 100 millioner kroner i sponsor-og salgsinntekter til kultur og idrett.

– Jeg vil si tusen takk til Bambusa som nå går foran som et godt eksempel, og inviterer samtidig andre sponsorer til å bli med på kvinnesiden, avslutter NIHF-president Pettersen.

Startskuddet i Bambusa-ligaen går i kveld kl 19:30, og i løpet av helgen skal det spilles totalt syv kamper.

Samtlige oppgjør denne sesongen sendes direkte på TV2 Play, og utvalgte enkeltkamper vil produseres og sendes på TV2s lineære sportskanaler. Allerede i morgen kan du se kampen mellom Stavanger og Grüner direkte på TV2 Sport 2 fra kl 14:00.

Lik Extraavisen.no på Facebook!