Extraavisen.no

Sport

Hockeygutta ikke tildelt OL-plass

(SPORT): I dag tirsdag tok det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) den endelige beslutningen om Kinas OL-deltakelse.

Publisert for

, den

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Arrangør Kina beholder OL-plassen, og de olympiske lekene i Beijing går dermed uten de norske Hockeygutta.

— Selv om vi selvfølgelig hadde håpet på OL-deltagelse, er det godt å endelig ha en avgjørelse, forteller Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund, til hockey.no.

Som arrangørnasjon er Kina automatisk kvalifisert til lekene, selv om de på verdensrankingen er rangert som nummer 35. Den lave rangeringen gjorde at det i høst meldte seg bekymring knyttet til Kinas sportslige nivå, deriblant spillernes sikkerhet.

Ettersom Norge er øverst rangert av nasjonene som ikke er kvalifisert, ville det resultert i OL-deltagelse for våre hockeygutter dersom Kina mistet sin plass. Slik ble det altså ikke, ifølge VG.

— Det har den siste tiden vært mange spørsmål relatert til en potensiell deltagelse, og hva den endelige avgjørelsen vil bli. Norges Ishockeyforbund har i liten eller ingen grad hatt påvirkning i denne prosessen, og dertil beslutningen, og ei heller kunnet forutse utfallet, avslutter Pettersen.

Norges Ishockeyforbund aksepterer IIHF’s beslutning, og vil nå arbeide fremover med å forberede herrelandslaget så godt som mulig til VM i Finland 13. – 29. mai 2022.

Lik Extraavisen.no på Facebook!