Extraavisen.no

Innenriks

Høgskulen i Volda samarbeider med Bygdepride

(PRIDE): Høgskulen i Volda har vært med og støttet opp om Bygdepride-bevegelsen siden starten i 2018.

Publisert for

, den

Bygdepride-leder Rune Sæbønes og rektor ved HVO, Johann Roppen er klar for å fargelegge Høgskulen i Volda i regnbuefarger. Foto: HVO / Karl August Swanstrøm

– Vi vet at dette er viktig for studentene våre og vi ønsker her på høgskulen å vise at alle skal føle seg trygge og ha tilhørighet uansett kjønn, legning og identitet, sier rektor Johann Roppen.

Mellom lørdag 7. mai til søndag 15. mai arrangeres Bygdepride i Ørsta og Volda. Programmet er nå komplett og det blir den største og mest omfattende skeive festivalen på bygdene i Norge noen gang, sier Bygdepride-leder Rune Sæbønes.

Høgskulen i Volda tok i 2018 initiativ til å støtte Bygdepride økonomisk før en formell søknad var kommet inn. Daværende parade gikk over all forventning og ble en folkefest med flere tusen deltakere som fikk stor nasjonal oppmerksomhet.

Høgskulen og Bygdepride fortsetter nå det gode samarbeidet med å dedikere mai som Pride-måned på høgskulens campusområde. Det vil bli flere arrangementer som er rettet mot studentene, i tillegg til at temaet får omfattende søkelys på sosiale medier der Høgskulen i Voldas logo for anledningen er fargelagt i regnbuefarger.

Sæbønes og Roppen ønsker alle velkomne til arrangementene, og spesielt paraden i Volda 14. mai.

For informasjon om program og billetter, beøk bygdepride.no 

Lik Extraavisen.no på Facebook!