Connect with us

Utenriks

Høyeste koronadødsfall i Brasil på ett døgn

I Brasil er det registrert det høyeste koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det siste døgnet ble det registrert 3.780 koronarelaterte dødsfall.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Wikimedia Commons

I Brasil er det registrert det høyeste koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Det siste døgnet ble det registrert 3.780 koronarelaterte dødsfall.

Her fra et sykehus i São Paulo der en pasient ligger i respirator. Noen dager senere døde pasienten på sykehuset. Foto: São Paulo Hospital

Det opplyser helsemyndighetene i landet.

Det var i forrige uke at helsemyndighetene kunne opplyse om det høyeste dødsfall på over 3.000 ett døgn. Da var tallene på 3.438 nye dødsfall på ett døgn.

Ved midnatt natt til onsdag ble det registrert et nytt rekord i antall dødsfall, 3.780 koronarelatert dødsfall siste døgn.

Brasilianske helsemyndigheter kunne også opplyser om at det er stadig flere unge som dør av Covid-19. I en ny rapport som ble lagt frem av det brasilianske folkehelseinstituttet, kommer det frem at 60 prosent av unge som får symptom og trenger intensiv pleie.

Siden pandemien startet i fjor har Brasils president Jair Bolsonaro fraskrevet seg ansvaret med å iverksette tiltak, og tidligere gikk han ut og lovet at ingen skulle politisere pandemien.

Hittil har Brasil 317.646 koronarelaterte dødsfall, og over 12,6 millioner påviste smittetilfeller. Helsevesenet i landet sliter med kapasiteten, og de er i ferd med å gå tomt for medikamenter og utstyr til Covid-19-behandling.

– Vi trenger koordinerte tiltak, og det kommer sannsynligvis ikke til å skje fordi den føderale regjeringen ikke har noen reell interesse i å forfølge forebyggende tiltak, sa mikrobiologen Natalia Pasternak til nyhetsbyrået Agencia Fiocruz De Noticas tidligere.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •