Forskning

Hun vant Forsker Grand Prix i Bergen

– Da de sa navnet mitt kjente jeg på en overraskelse, før jeg ble veldig glad og det ble et bredt smil med en gang, sier Josephine Salice.

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse hvor ti doktorgradsstipendiater konkurrerer om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

På spørsmål om hvordan hun opplevde konkurransen svarere Salice:

– Jeg synes det var stress, men også veldig gøy og en stor mestringsfølelse. Jeg håper publikum og de som satt hjemme koste seg og lærte noe nytt. Samtidig som de synes romfysikk var spennende og kult.

Salice understreker det gode samholdet i gruppen som hun ikke så på som konkurrenter.

– Uten denne fine gjengen hadde jeg ikke klart å ha så roen på scene, de var mer støttespillere enn konkurrenter oppi dette her. Jeg synes vi fikk et godt samhold.

Rektor ved Universitetet i Bergen gratulerer vinneren.

– Gratulerer så mye til Josephine med seieren i årets konkurranse. Forsker Grand Prix er en unik arena for spennende forskningsformidling og jeg ser frem til å følge stipendiatene i deres videre karrierer, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Premien er på 5000 kr, heder, ære og en stor pokal. I tillegg har alle deltakerne fått en solid erfaring og grundig coaching i forskningsformidling.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.