Hun vil at unge skal unngå rus og narkotika

Foto: Tommy Ødegaard

Amine Storrød (20) fra Hvaler kommune mener forebyggende tiltak mot narkotika og rus blant unge er viktig. Nå vil hun fremme saken sin i skjønnehetskonkurransen Miss Norway.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg var en deltakerne i Miss Norway. Med engang jeg fikk vite at jeg kom inn begynte jeg å gå med høye hæler, sier 20 år gamle Amine Storrød til Extraavisen.

Til daglig jobber 20-åringen hos Freequent i Fredrikstad sentrum. Hun er også bartender og servitør hos Nini Beach.

– Det blir veldig morro, i og med at jeg har jobb og kunstløp utenom konkurransen. Jeg tror jeg skal klare å balansere hverdagen.

Hennes hjertesak er «Nei til narkotika og rus-politikken», og er deriblant medlem i Blå Kors i Fredrikstad.

Ifølge Wikipedia er Blå Kors en diakonal organisasjon som har til formål å hjelpe mennesker som er i nød på grunn av egen eller andres bruk av rusmidler. Målet er å forebygge rusrelaterte problemer knyttet til alkohol og andre avhengighetsskapende stoffer.

– Jeg er veldig engasjert at vi har en fornuftig rus-politikk som hjelper folk ut av rusen, sier Storrød.

Foto: Tommy Ødegaard

Hva mener du at vi kan nå bære narkotiske stoffer på offentlige steder?

– Jeg synes ikke noe om det, og konsekvensen av dette er at ungdommer starter med narkotika i en ung alder. Det er trist.

Storrød mener at det er viktig å tenke på at skjønnheten ikke alltid kommer fra utsiden, men at alle har en skjønnheten som kommer fra innsiden.

– Vi alle har en skjønnheten på innsiden ved å gjøre noe godt for hverandre. Jeg mener at det er viktig å ikke sette fokus på utseende, men hva du brenner for og de verdiene man står for, og legger til:

– Mange vil nok mene at skjønnheten handler om å se flott ut på utseende, men det handler først og fremst å skape en minneverdig dag for de som trenger det.

Hun håper å få komme inn på Frelsearmeen, men koronasituasjonen i Norge har satt en stopper for mye av veldedigheten.

– Samtidig er det en utfordring med korona. Nå får vi ikke dratt til forskjellige institusjoner, som blant annet eldresenter for eksempel. Det hadde vært kjekt å bidra noe for de som er eldre.

Hva er det du gruer deg mest til?

– Jeg tror det er catwalken som gjør meg mest nervøs, men jeg tror det skal gå fint. Det handler om å trene ofte og bli vane med å gå i høye hæler.

Lik Extraavisen.no på Facebook!