Extraavisen.no

Innenriks

Hunden Jazz kan bli avlivet om han ikke får hjelp!

For fire år siden hentet Heidi Limbom fra Grimstad hunden sin, Jazz i Sverige. Etter å ha hatt hunden sin i noen år måtte hun av sted til veterinæren på grunn av hundens dårlige helse. Nå har hun opprettet Spleis, i håp om å få redde hunden, ellers må den avlives.

Publisert for

, den

KAN BLI AVLIVET: Hunden Jazz kan bli avlivet dersom han ikke får hjelp til operasjonen. Foto: Privat

Hunden Jazz er en Greyhounds-rase, og til vanlig blir ofte disse hundene brukt i konkurranseløp i Irland og i andre land. I ettertid har det kommet frem avsløringer om industrier som tjener grovt på å utnytte denne type rasen.

Bare i Irland avlives det 6000 greyhound årlig fordi de ikke er rask nok på banen, ifølge en oversikt som den irske TV-kanalen RTE har offentliggjort.

Til Extraavisen forteller Heidi Limbom at hun reiste til Sverige, ved rescue-organisasjonen Friends Forever. En organisasjon som ivertar hunder, slik at hundene får et hjem og et verdig liv. Dermed valgte Heidi å adoptere Jazz, i håp om at han skulle få et hjem og bli sett.

Etter at Jazz kom til sitt nye hjem i Grimstad, skulle det nemlig vise at noe var skikkelig galt. Til en vanlig helsesjekk hos veterinæren fikk hun beskjed om tennene til Jazz var råtne.

– For to år siden var vi hos veterinær og de sa det ikke såg så galt ut. Da jeg var tilbake hos veterinæren så kom kontra beskjeden om at tennene var i ferd med å råtne.

Hunden Jazz prøver å leve livet normalt som alle hunder. Foto: Privat

Siden forsikringen ikke dekker operasjon, medisiner eller analyse, har hun startet en spleis, i håp om å få redde Jazz.

– Jeg har dessverre ikke disse pengene til operasjon og forsikringen dekker ikke slike ting . Jazz er selvfølgelig forsikret, men det er operasjonen som koster, sier hun.

For å gi jazz sjansen til å leve et fullverdig og smertefritt liv må han ha denne omfattende operasjonen. Denne operasjonen koster 14000 kroner. I tillegg koster blodanalysen rundt 1000-1200 kroner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Operasjonen går ut på å trekke alle tennene og sy igjen over kjeven. Jazz har slitt med dårlige tenner fra før Heidi tok over hunden som 2 år gammel, og har hatt jevnlig vedlikehold, hvor de har holdt situasjonen i sjakk fram til nå.

– Jazz går nå daglig på smertestillende fram til onsdag. Skal han gå videre en uke til må han ta blodprøve for blodstatus på , hjerte, nyre og lever. Da må det også tas en avgjørelse om å operere eller velge og avslutte på grunn av smerter, forteller Limbom til Extraavisen.

Kan du fortelle meg den historien hvordan du reddet meg….igjen? Foto: Privat

Hun forteller at helsen til hunden blir stadig redusert for dag for dag. Til avisen forteller hun at dyrlegen fortalt at det ikke behøvde å ta bilder av tennene, fordi tennene var i så dårlig forfatning at det måtte til med en operasjon.

– Tennene råtnet rett og slett på rot bortimot! De trengte ikke ta bilder en gang, og på stedet konstaterte de hvor dårlig det var. Jeg husket jeg gråt og trodde det var min feil at hunden måtte lide slik som den gjør nå.

Dyrlegen fortalte også at dette ikke handlet om tannhygiene, men at han hadde bare trukket det dårligste korte i livet.

Gi din støtte til operasjonen her

– Jazz er født med dårlige tenner , for så dårlige tenner er ikke normalt for en 6 år gammel hund, sier Limbom.

– Vi har hatt våre kamper med i forbindelse med to operasjoner som ble gjennomført av Corn, og hatt flere behandlinger med akupunktur og massasje for en muskulatur som har fått sin belastning fra ung alder i hard trening.

Limbom sier at hunden kan bli avlivet på grunn av dyrevern hensyn:

– På grunn av dyrevern hensyn så har jeg ingen annen løsning en avliving vist han ikke får den operasjonen fordi han har så mye smerte i munnen sin.

Lik Extraavisen.no på Facebook!