Rampelyset

Ida (26) i sjokk da hun ble kronet

Det er ingen tvil om hva de to trønderne har til felles. De er begge skjønnhetsdronninger og setter Trondheim på kartet.

– Det var helt uvirkelig og jeg ante ikke at jeg kom til å vinne. Da jeg endelig sto på scene med Romèe Dahlen ble jeg overrasket. Nå tenkte jeg at hun kommer sikker til å vinne, sier en åpenhjertig Ida Anette til Extraavisen, og legger til:

– Jeg var i sjokk da jeg ble kronet. Den opplevelsen kan ikke beskrives.

Hvordan var følelsen av å kunne ta med tittelen til Trondheim?

– Helt fantastisk og det føles uvirkelig. Under hele konkurransen har det vært hektiske tider med jobb utenom. Nå har jeg fått det overbevist at det går fint å ha en jobb utenom samtidig man deltar i en konkurransen.

Hun forteller at hun har en jobb innen psykisk helse og rus. For henne er jobben noe hun brenner for og har hatt det som en hjertesak.

– Jobben gir meg mye og det var helt naturlig for meg å kunne ha det som en hjertesak.

Hauan har nemlig ikke ligget på latsiden og har blogget og vært i rampelyset en stund før den aktuelle finalen fant sted i Oslo lørdag.

KRONET: Nora Emilie Nakken kunne endelig gi fra seg kronen til Ida Anette Hauan. Foto: Tani Films / Bror Robin

– Det har vært hektiske tider før og under finaletiden. Jeg forventet ikke at jeg skulle vinne, men jeg kan si det slik at jeg var sjokk siden det var så jevnt.

Og nå?

– Jo, det er litt hektisk, men det vil tiden vise. Jeg får god veiledning av Miss Norway og input fra Nora Emilie og Kaja så jeg er veldig takknemlig for at jeg blir veiledet frem til Miss Universe.

Hauan er født 4.september 1995 i Trondheim og bor for tiden i Malvik.

Gjennom sin barndom har hun deltatt på korps og boksing, men veien tok en annen vending da moren Gunn Kristin Hollås Hauan oppfordret datteren om å gå på fotoshoot. I 2009 begynte hun å skrive under kontrakt med det profesjonelle modellbyrået DP Models, samme byrået som Nora Emilie har jobbet for.

Talsperson Knut Yrvin sier til Nidaros at det stilles tøffe krav til å være en god rollemodell. Til avisen beskriver han 26-åringen som en uavhengig kvinne og sier hun har lykkes med kravene:

– Ida har lykkes med alt dette. Hadde hun ikke gjort noe slikt så hadde hun ikke kommet inn engang, sier han til avisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!