Extraavisen.no

Næringsliv

IG rekrutterer ny markedsanalytiker

(NÆRINGSLIV): Andreas Repeta går inn i rollen som markedsanalytiker i IG.

Publisert for

, den

KJENT FRA SEEKING ALPHA: Andreas Repeta tar over som ny markedsanalytiker hos IG etter Erik Hansén. FOTO: IG

IG, en av verdens største aktører innen CFD-handel og som med suksess lanserte Turbo24 i 2019, ansetter Andreas Repeta som ny markedsanalytiker. Han etterfølger selskapets tidligere analytiker Erik Hansén, som blir værende i selskapet, men som ekstern markedsanalytiker og rådgiver.

– Det er veldig gøy å ønske Andreas velkommen til oss. Han får en betydelig rolle i selskapets eksterne arbeid i Skandinavia og er et suverent tilskudd til teamet vårt. Andreas kommer inn med unike perspektiver og har en sterk evne til å analysere og kommunisere hendelser knyttet til aksjemarkedet, egenskaper som kommer godt med oss, sier Richard Tejme, Skandinavisk Manager IG.

Andreas har betydelig erfaring innen aksjeanalyse, research og markedskommentarer. Han kommer fra rollen som gründer og finansanalytiker i East Invest, som jobber med analyse og research i amerikanske, europeiske og asiatiske aksjer fra et top-down-perspektiv.

– Jeg gleder meg masse til å bruke mine erfaringer og kunnskaper som analytiker i IG. Jeg skal bidra til å utvikle selskapets relasjoner til markedet, til mediene og vårt utrolig sterke fellesskap – en utfordring som mildt sagt stiller høye krav, sier Andreas Repeta.

Andreas har også tidligere publisert research for verdens største investeringsfellesskap, Seeking Alpha. Artiklene hans fokuserte hovedsakelig på prisdannelsen og verdsettingen av børsnoterte selskapers aksjer.

Andreas begynte sin økonomiske karriere med terminhandel i London hos Amplify Trading, og har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra Uppsala universitet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!