Connect with us

Utenriks

Ilnaz (19) drepte lærere og skoleelever

Det var 11 mai 2021 at den 19 år gamle Ilnaz Galjaviev tok seg inn i skolebygningen Gymanisum nummer 175 i Kazan i Russland. Der skjøt og drepte 19-åringen elever og lærere ved skolen.

Publisert for

, den

Skjermdump: Russia24
annonse

Den dagen drepte han 7 uskyldige skoleelever mellom 13 og 15 år, men han drepte også to kvinnelige lærere. I tillegg ble 18 mindreårige og 3 voksne skadd i den grufulle skolemassakren.

At det ikke ble flere drepte og skadede skyldtes trolig at en vaktmann som selv ble skutt og såret, lyktes i å utløse en alarm, at politi og spesialstyrker etter under 15 minutter ankom skolen, og at gjerningsmannen valgte å overgi seg, skriver Bjørn Nistad i sitt innlegg, som er publisert på nettstedet Resett.

Galjaviev var tidligere elev ved Gymnasium 175, men det er fortsatt uklart om hva som er årsaken til at han utførte gjerningen.

Da han senere ble fremstilt for varetektsfengsling, derimot, fremstod han som rolig, uberørt og nærmest hånlig, skriver nettstedet.

Russisk politi rykket ut til skolen på noen få minutter, og fikk kontroll på situasjonen. Foto: Shutterstock

Under pågripelsen skal han ha sagt at han ville overgi seg, men før han utøvde den grusomme handlingen, skal han ha publisert en manifest på internett. Der offentliggjorde han en erklæring om at han var Gud.

I manifestet skrev 19-åringen at han om kort tid ville drepe et stort antall av det han betegnet som biologisk avfall. Deretter ville han skyte seg selv.

I Russland har det vært en rekke debatter som følge av sinne fra befolkningen. I debattene kommer det frem at det bør innføres bedre sikring av skolene og innføre dødsstraff til de som utøve skolemassakre.

Ifølge den russiske statskanalen Russia1 skal 19-åringen ha vært påvirket av narkotiske stoff, som gjorde at han var ustabil før og etter pågripelsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse