Extraavisen.no

Innenriks

Ingen løsning for de langtidspermitterte

– Det haster med å finne en løsning for de langtidspermitterte etter 1. oktober. Det er bra at regjeringen anerkjenner utfordringen, men vi trenger konkrete tiltak raskt for å unngå masseoppsigelser, sier YS-leder Erik Kollerud etter dagens møte med arbeidsministeren.

Publisert for

, den

YS
YS-leder Erik Kollerud sier det haster med å finne en løsning for de som er permitterte. Pressefoto: YS

I dagens møte skisserte arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen at ulike løsninger skal utredes videre, og har innkalt partene til et nytt møte på onsdag.

-Det er ikke lenge igjen til 1. oktober, og det haster å finne en løsning. Vi forventer at en løsning kommer på plass på onsdag sier Kollerud.

-Gjennom pandemien har vi stått samlet for å redde arbeidsplasser og sikre folks privatøkonomi. Nå er det ansatte i noen få bransjer igjen som fortsatt vil trenge hjelp en stund til, særlig innen luftfart, reiseliv og transport. Det må vi gi dem, sier han.

-Vi ser heldigvis at flytrafikken tar seg sakte opp, men det kan ta lang tid før vi er tilbake til der vi var, om vi noen gang kommer dit. Ikke alle vil komme tilbake til sin gamle jobb. Derfor bør innsatsen for å få til kompetanseheving, kvalifisering og formidling av den enkelte også styrkes i luftfartsbransjen, sier Kollerud.

YS-lederen er opptatt av at virkemiddelapparatet i NAV må forsterkes.

-Vi trenger også en målrettet mobilisering av virkemidler i NAV for å hjelpe den enkelte til kvalifisere til andre jobber og at NAV prioriterer formidling av permittert arbeidskraft mellom bransjer. Eksempelvis begynner arbeidsmarkedet rundt Gardermoen, inkludert Oslo, å etterspørre arbeidskraft, sier YS-lederen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!