Extraavisen.no

Politikk

Ingen medier brøt valgloven under årets valg

Medietilsynet avdekket ingen brudd på valgloven under valgdagene søndag 12. og mandag 13. september. Mediene hadde ikke lov til å offentliggjøre valgresultat og valgdagsmålinger før tidligst kl. 21.00 på valgdagen mandag.

Publisert for

, den

Det var ikke lov å offentliggjøre valgresultat og valgdagsmålinger før tidligst kl. 21.00 på valgdagen mandag. Foto Valgdirektoratet

– Forbudet er innført for å hindre at velgerne blir påvirket mens stemmingen pågår, og er ment til å sikre at valget går rolig og ordentlig for seg, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet. 

Det var ikke lov å offentliggjøre valgresultat og valgdagsmålinger før tidligst kl. 21.00 på valgdagen mandag. Forbudet i valgloven § 9-9 mot offentliggjøring av valgresultat og valgdagsmålinger gjaldt i alle sammenhenger og i alle medier. 

Sist gang noen medier brøt regelverket, var under kommune- og fylkestingsvalget i 2015. Da fikk NRK en bot på 300 000 kroner, mens Svelviksposten fikk en bot på 50 000 kroner, for å ha offentliggjort henholdsvis prognoser og resultater for tidlig. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!