Extraavisen.no

Utenriks

Intern feil slo ut Facebook

(FACEBOOK): En intern feil skal ha ført til at brukere verden over ikke kom seg inn på plattformer som Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp mandag kveld.

Publisert for

, den

Foto: Solen Feyissa

– Vi har jobbet hardt for å gjenopprette tilgangen til våre apper og tjenester, og vi er glade for å kunne si at de nå er på vei til å fungere igjen, skrev Facebook på Twitter klokken 0.33 natt til tirsdag.

I vel seks timer måtte brukere over hele verden finne på noe annet å gjøre da de ikke kom seg inn på plattformene.

– Vi har jobbet hardt for å gjenopprette tilgangen til våre apper og tjenester, og vi er glade for å kunne si at de nå er på vei til å fungere igjen, skriver Facebook på Twitter klokken 0.33 natt til tirsdag.

Årsaken skal være en intern feil, hvor det var et mislykket forsøk på konfiguere Facebooks rutere som førte til at ikke brukerne kom seg inn på Facebook, Instagram, Whatsapp og Messenger.

– Feilen hadde store konsekvenser for hvordan våre datasentre kommuniserer, noe som førte til full stans, skriver selskapet, i en pressemelding.

Selskapet fortsetter å skrive at de ikke hadde noe bevis for at brukerdata kan ha blitt lekket ut.

Feilen gikk ut på at Facebooks interne systemer og verktøy ikke fungerte som det skulle. Det er også nevnt at ansatte ikke fikk komme inn på kontorene sine for å fullføre jobben med å rette opp feilene i systemet.

De opplyser at enkelte brukere har fortsatt problemer, men at det ikke er snakk om store problemer.

Lik Extraavisen.no på Facebook!