Jane Veronica (27) deltar for første gang

I fjor vurderte Jane Veronica Rugås Børnes (27) å delta på Miss Norway, men valgte å vente i ett år for å delta på skjønnhetskonkurransen. Nå vil hun jobbe mot målet om å vinne.

Irina Egorova
Foto: Irina Egorova

For tiden bor 27-åringen i Oslo og studerer en bachelor i psykologi ved universitet i Tromsø. Hun er lant deltakerne i skjønnhetskonkurransen som har gått videre i semifinalen.

– Jeg tror det er fortsatt mange som tror at det handler kun om utseende, men sannheten er at det ligger mye arbeid bak innsatsen og mye omtanke for andre og samfunnet, sier Børnes til Extraavisen.

Det står ikke mangel på hjertesak, deriblant er hun engasjert i dyrevelferd og likestilling. Da hun var ni år gammel flyttet hun og familien til Setskog, en tidligere kommune som ble slått sammen med Aurskog, Søndre- og Nordre Høland til Aurskog-Høland.

– Jeg vokste opp med masse dyr da jeg bodde på Setskog. Og vi vet at en bedre dyrevelferd vil gjøre at vi kan ivareta dyre godt.

27-åringen tar for tiden en bachelor i psykologi ved Universitet i Tromsø, og mener at det er ekstra viktig å tenke på psykisk helse nå som verden står midt i en pandemi.

– Jeg tenker at det å ha fokus på psykisk helse er viktig. For tiden er vi mer isolerte enn før, og det er større sjanse å utvikle stress, ensomhet og psykisk ubalanse nå som ikke vi har så mye kontakt med andre mennesker. Vi mennesker er jo flokkdyr også.

Rhyan Elivera Olivo
Foto: Rhyan Elivera Olivo

Hun mener at det er viktig med psykologi og skulle ønske at psykologi var et eget fag i grunnskolen.

– Vi ser at psykologi blir stadig viktigere, og da mener jeg at dette kunne vært et eget fag fra grunnskolen av. Alt handler om hvordan vi mennesker tenker. Vi ser i disse tider med koronaviruset som herjer verden rundt, er psykologi veldig viktig. Det påvirker hvordan hverdagen blir, og legger til:

– Jeg tenker at vi kan få en psykisk belastning når man er så isolerte. Det er ikke så naturlig når man er så isolert.

Kan det å være isolert være ganske skadelig hvis man er det i over tid?

– Ja, absolutt. Det er jo ikke sunt. Jeg tenker at psykologi og psykisk helse er ganske viktig for miljø. Jo, tidligere man lærer om det i skolen, kan man bli flinkere å kjenne seg selv og ta vare på oss selv. Og da er det enklere å ta vare på miljøet.

Målet for 27-åringen er å få en plass i finalen som vil bli avholdt i slutten av august.

– Jeg ser veldig frem til finalen om jeg får en plass, og skal jobbe hardt for å få en plass.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •