Connect with us

Kultur

– Jeg ble mildt sagt sjokkert!

Niclas Patay Andvik (29) fra Trondheim deltar for tiden i en konkurranse som er i regi av radiostasjonen NRJ. Dersom han vinner kan 29-åringen ende med å få signert singelen “Playboy” hos RCA og Sony Music.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Niclas Patay Andvik deltar i en konkurranse som er i regi av radiostasjonen NRJ. Foto: Jørgen Moe

– Når jeg gikk på videregående skole og hadde skolefester, husker jeg at jeg var mest opptatt av å følge med på han som var DJ, sier Andvik til Extraavisen.

29-åringen forteller at han ble fascinert over hvordan DJ-en blandet ulik musikk, samtidig kontrollerte dansegulvet. Dette førte også at Dj-en samtidig formidlet historier gjennom musikken.

– Det var da jeg skjønte at dette var noe jeg også ønsket å gjøre, og etter å ha vært DJ i noen år, skjønte jeg også etterhvert at jeg ønsket å lage egen musikk.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Den 29 år gamle artisten fikk en tilfeldig opplevelse da han var innom jobben til moren sin, hvor en av kollegaene tok fatt i han, og fikk han til å melde seg på en konkurranse i regi av NRJ.

– Jeg tenkte at det skader jo ikke å sende inn en låt, så jeg valgte å gjøre et forsøk, forteller artisten, og fikk et sjokk da han tok telefonen:

– Jeg ble mildt sagt sjokkert når jeg fikk en telefon fra NRJ Norge. De kunne fortelle meg at jeg var plukket ut av en jury som topp 10 i Europa.

Niclas (29) når nye høyder innen musikkbransjen. Foto: Knut Aage Dahl

NRJ regner som en av de største radiostasjoner i verden, og har sitt hovedkontor i Paris, med basestasjoner rundt om i verden. NRJ eies av konsernet NRJ Group og er europas største radiokonsern som har 400 stasjoner i 12 land. Bare i Norge hadde NRJ en ukentlig oppslutning på 275.000 lyttere i uken.

Konkurransen går ut på at man sender inn en singel man har komponert og viser frem til et bredt publikum og en jury. Dersom han vinner kan han sikre en seier, dersom publikum stemmer frem singelen hans til topps. Og hvis han vinner? Ja, da stikker han av med seieren hvor han blant annet får singelen signert hos RCA og Sony Music.

Deriblant vil låten bli også listet på en spilleliste hos samtlige radiostasjoner i verden. Det betyr at låten kan bli hørt av flere millioner lyttere. Og ikke bare med det; Han vil også få muligheten til å bli resident DJ på NRJ Extradvance i ett år.

Foto: Jørgen Moe

Det beste norske bidraget får også henge i studio for en god nerdesession med gutta i Skinny Days!

– Jeg har prøvd meg på ulike konkurranser tidligere, men dette må være den konkurransen med den heftigste premien jeg har prøvd meg på. Jeg har aldri kommet så langt i en slik konkurranse tidligere.

29-åringen håper nå at publikum støtter ham ved å stemme på singelen “Playboy” frem i konkurransen, og at han nå får oppnå drømmen om å servere tidenes beste låt.

– Jeg startet jo med å formidle musikk som DJ, og når jeg spiller musikk for mennesker er det en måte å fortelle unike historier for dem gjennom musikken. Jeg skjønte etterhvert at hvis jeg skal kunne fortelle de historiene jeg ønsker å fortelle må jeg også lage musikk som kan hjelpe meg med det, sier Andvik, og legger til:

– Jeg ønsker å fortelle unike historier gjennom musikken som forhåpentligvis vil gjøre et inntrykk på de som lytter. Av og til lager jeg triste/emosjonelle låter, og andre ganger lager jeg glade låter, for meg er det viktig at musikken skaper en form for følelse hos lytteren.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste innlegg:

Del videre:
  •  
  •  
  •