Connect with us

Kronikk

– Jeg opplever at enkelte har fordommer mot konkurransen

Jeg har sett jenter jeg konkurrerer mot, har fått kommentarer på at en slik konkurranse ikke hører hjemme i dagens samfunn. Dette er jeg ikke enig i.

  •  
  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Adrian Kirkerud
annonse
annonse

Dette er en kronikk, basert på skribentens meninger.

Mitt navn er Julie Dahlen Børresen, og jeg er deltager i Miss Norway. Som deltager opplever jeg at enkelte har fordommer mot konkurransen. Miss Norway er en konkurranse som er basert på å fremme positive handlinger og å vise at skjønnhet er noe som kommer innenfra, og jeg ønsker derfor å løfte fram de positive sidene med en deltagelse.

Jeg har sett jenter jeg konkurrerer mot, har fått kommentarer på at en slik konkurranse ikke hører hjemme i dagens samfunn. Dette er jeg ikke enig i. Når man melder seg på er det ingen krav til hverken kropp eller utseende for å være deltager. Vi har et mangfold blant oss deltagerne både i høyde, fasonger og etnisiteter. Alle kvinner er vakre på sin måte, og alle kan delta i Miss Norway. Dessuten handler dagens missekonkurranser først og fremst om å vise at skjønnhet kommer innenfra. Det som ligger til grunn for å kunne vinne Miss Norway er at man er en god rollemodell og et godt forbilde. Alle deltagerne i konkurransen har sine hjertesaker som de kjemper for og jobber aktivt for å belyse. Dette kan være alt fra likestilling til miljø. Selv har jeg mobbing og ensomhet som mine hjertesaker, da dette er noe jeg selv har opplevd og derfor ønsker jeg å nå ut til andre med budskapet mitt. Jeg ønsker å vise at det ikke finnes noen fasit på hva som er mobbing og ensomhet, og også at man kan komme seg ut av det og ting kan bli bedre igjen. Derfor må man aldri gi opp!

Ikke bare har vi deltagerne hjertesaker, vi jobber også aktivt med frivillig arbeid. Selv har jeg blitt natteravn, meldt meg til å bidra med koronavaksinering og som organdonor, og jeg gleder meg til å jobbe enda mer frivillig i tiden som kommer. Faktisk gjorde fjorårets vinner 28 frivillige oppdrag alene gjennom sesongen. Burde vi ikke heie fram de engasjerte og ivrige jentene som gjør sitt beste for å hjelpe andre?

Helt fra vi er små blir vi lært opp til at vi er bra nok som vi er, og at skjønnhet kommer innenfra. Det er nettopp dette vi deltagerne vil vise når vi melder oss på. Vi ønsker å vise vårt engasjement, og at vi er omsorgsfulle og har empati for andre mennesker. Det ligger timevis med arbeid bak en deltagelse for å jobbe for å fremme andre, skape oppmerksomhet og engasjement rundt samfunnsaktuelle temaer og å fremme sitt budskap.

Selv mener jeg at missekonkurranser absolutt ikke er utdatert, snarere tvert imot. Miss Norway viser at det er det på innsiden som teller, ikke hvordan du ser ut utenpå. Det er det ekte skjønnhet dreier seg om. Konkurranser som dette er med på å inspirere, engasjere og å utvikle ikke bare oss deltagere, men også alle andre som følger med på det vi gjør. Engasjert ungdom kan vi aldri få nok av, og jeg håper dere vil heie oss frem!

Lik Extraavisen.no på Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •