Innenriks

Jens Stoltenberg tildelt Sønstebyprisen

I 2011 kunne Jens Stoltenberg fastslå at det var riktig å bombe Libya og at dette ikke ble sett som krig. Nå får han Sønstebyprisen for sitt bidrag til å holde Nato samlet når Russland er i krig med Ukraina.

– Hans klare stemme i kampen mot de aggressive kreftene som truer verdensfreden har skapt resultater og gitt grunnlag for håp, heter det i en pressemelding fra Sønstebyfondet.

Prisen ble første gang delt ut i 2015, og i fjor gikk prisen til Roseslottet, et storslått monument som gjennom kunsten formidler vesentlige deler av vår felles kulturarv, og som poengterer viktigheten av at vi alle står opp for våre demokratiske grunnverdier.

I år går prisen til NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. 

Stoltenberg har sittet som NATO-generalsekretær i åtte år, og det settes store krav til den sittende generalsekretæren. Funksjonen er sentral i arbeidet med å skape forståelse og enighet mellom medlemslandene, skriver fondet videre.

I 2011 ble det kjent at norske jagerfly slapp om lag 600 bomber over Libya, og det førte til at et utvalg la frem en rapport om Norges deltagelse i Libya-operasjonen i 2011.

– Jeg er veldig trygg på vurderingene vi gjorde da, og jeg mener det samme i dag, sa Stoltenberg til NRK den gangen, som ikke vil vedgå at Norge var i krig med Libya.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.