Extraavisen.no

Kjendiz

John Fogerty kommer til Halden

(RAMPELYSET): Den amerikanske sangeren, gitaristen og låtskriveren, John Fogerty, tar turen tilbake til Norge! Denne gangen er det Fredriksten Festning i Halden som står for tur lørdag 4. juni 2022.

Publisert for

, den

Pressefoto: Nela Koenig

John Fogerty er en ekte amerikansk skatt. Som leder av Creedence Clearwater Revival skapte han en særegen, banebrytende og unik sound, som inneholdt elementer fra både blues, country, pop, rockabilly, R&B, swamp boogie og sørstatsrock i skjønn forening. Det populære og kritikerroste bandet oppnådde massiv suksess.

Den Grammy-vinnende artisten er innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame, så vel som Songwriters Hall of Fame. Han er den eneste musikeren som har blitt innlemmet i Baseball Hall of Fame for sangen «Centerfield», som spilles på baseballstadioner over hele USA.

Hans mange hitlåter, både som soloartist og frontmann i CCR, inkluderer høydepunktene «Centerfield», «Proud Mary», «Susie Q», «Fortunate Son», «Born on the Bayou», «Bad Moon Rising» og «Have You Ever Seen the Rain», for å nevne noen.

John Fogerty har vært sentral innenfor rockemusikken siden 60-tallet, og er fortsatt et fyrverkeri av en liveartist. I 2019 feiret han 50 år innen musikken med den verdensomspennende turné, «My 50 Year Trip», som stoppet innom både Oslo og Stavanger her i Norge.

Lik Kjendiz.no på Facebook!