Extraavisen.no

Utenriks

Josef Abrhám er død

(TSJEKKIA): Den tsjekkkiske skuespilleren, Josef Abrhám var gift med Libuše Šafránková frem til hennes død. Nå er han død, 82 år gammel.

Publisert for

, den

Josef Abrhám hadde en rolle i filmen "Skjønnhet i trøbbel" fra 2006. Skjermdump: Sony/Falcon

Det melder den tsjekkiske avisen Blesk.

Josef Abrhám var en av landets mest kjent kjente filmskuespiller. Han var kanskje mest kjent for å være gift med Libuše Šafránková frem til hennes død 9.juni 2021. I Norge er hun kjent for rollen som “Askepott” i Tre nøtter til Askepott som ble spilt inn i 1973.

Paret skal ha trukket seg tilbake fra offentligheten etter at Libuše Šafránková fikk påvist lungekreft.

Sønnen til Josef Abrhám forteller til avisen at han døde tidlig mandag kveld. Flere skuespillere er i sjokk etter nyheten, deriblant Veronika Žilková som mottok den sørgelige nyheten:

– Jeg har vært i teaterbransjen med dem begge, så jeg tørr å påstå at jeg nesten var en del av familien. Dette er ikke triste nyheter. Det er et sjokk.

Nå spekuleres det om Abrháms helsetilstand ble dårligere etter at han mistet kona si.

Abrhám ble født 14.desember 1939 i byen Zlìn, og studerte på kunstnerskolen i Bratislava. Senere flyttet han til Praha for å slutte seg til teater, hvor han i flere tiår skal ha spilt flere roller. Han har medvirket i flere filmroller, deriblant den klassiske filmen “Skjønnhet i trøbbel” som hadde premiere 7.september 2006.

Lik Extraavisen.no på Facebook!