Extraavisen.no

Utenriks

Julebilde som vekker sinne

(USA): Den republikanske politikeren Thomas Massie har vekket sinne hos folk i USA etter at han og familien poserte med våpen på et julebilde som ble publisert på twitter-kontoen hans. I teksten ønsker han sine følgere «God jul!»

Publisert for

, den

Den republikaneren Thomas Massie (nederst til venstre) ønsker Twitter-følgerne sine en god jul. Foto: Privat / Twitter / @RepThomasMassie

Politikeren la nylig ut et bilde, bare noen dager etter at fire elever ble skutt og drept i USAs dødeligste skoleskytingen siden 2018.

På twitter la han ut bilde med følgende tekst: «God jul! PS. Julenissen, vær snill og ta med ammunisjon».

Det var tirsdag at fire tenåringer ble skutt og drept på Oxford High School i Michigan.

Politiet har tatt ut en siktelse mot en 15 år gammel gutt er siktet etter skyteepisoden. Foreldrene hans er siktet for uaktsomt drap, da det var de som kjøpte det halvautomatiske våpenet sønnen angivelig skal ha brukt.

Den demokratiske politikeren og kongressmedlemmet John Yarmuth er blant politikerne som reagerer kraftig på julebilde, og er en av representantene i delstaten Kentucky.

– Skammelig! Jeg lover at ikke alle i Kentucky er ufølsomme drittsekker, skriver han på twitter.

Saken er omtalt i flere medier, deriblant Sky News.

17 mennesker ble drept og 17 ble skadd i en skoleskyting i Parkland i Florida. Og bruk av skytevåpen har flere ganger blitt tatt opp til debatt ved flere anledninger uten at det har skjedd noe endringer i regelverket.

Lik Extraavisen.no på Facebook!