Julie (21) kjemper om Miss Norway-tittelen

Julie Dahlen Børresen har et brennende engasjement for hjertesakene, mobbing og ensomhet. Nå kjemper 21-åringen om missetittelen.

Foto: Adrian Kirkerud

– Jeg har selv opplevd det, og derfor vil jeg ha det som min hjertesak. Spesielt har vi hørt mange historier om folk som har opplevd ensomhet og mobbing, og da mener jeg det er en aktuell sak som jeg kan tale for, sier Børresen til Extraavisen.

Nå som mange studenter har måttet holde seg hjemme som følge av koronasmitte som har bredt seg utover landet, har hun selv opplevd ensomhet.

– Jeg har ikke vært på skolen siden oktober, og jeg har kjent på følelsen av ensomhet. Og jeg vet heller ikke når jeg kan komme tilbake. Det er kjipt slik som situasjonen er nå. Ellers holder jeg kontakten med medstudenter over zoom, og vi prøver å gjøre det beste ut av det.

Hun forteller at hun vurderte å melde seg på i fjor, men fant ut at det var like greit å avvente til hun hadde fått forberedt seg godt.

– Jeg ville følge prosessen og se hva det gikk ut på, og jeg er veldig glad for at jeg ventet med å melde meg på. Da jeg fikk vite at jeg kom inn ble jeg veldig glad. Nå har jeg en gylden mulighet til å fremme hjertesaken min.

– Det finnes flere former for mobbing og ensomhet, og det finnes ikke noe fasit svar på hva det egentlig er. Det er så mye, og så viktig å ta tak i, forteller hun.

21-åringen forteller at hun har en klar oppfordring til de som opplever mobbing og ensomhet.

– Det er viktig at man ikke gir opp, og at det finnes et lys i enden av tunnelen. Man kan komme seg ut av problemet. Det handler om å spørre om hjelp og råd for å komme seg ut og bli hørt.

Foto: Adrian Kirkerud

80.000 av elevene i grunnskolen er involvert i mobbing. Det er et tall som har holdt seg stabilt, ifølge en forskningsartikkel fra 2015.

For tiden studerer hun på Creative Industries Management ved BI,og er på siste året av bachelorgraden. Hennes store drøm er å kunne jobbe som manager innen for musikkbransjen.

– Det er jo det som er mine mål og drømmer, men fremtiden avgjøre hvor jeg ender. Jeg er spent på hva jeg ender med.

Børresen er også aktiv som PR-ansvarlig i svømmegruppa til BSF. Hun mener det er viktig at man lærer seg svømming.

– Svømming er veldig viktig, og det kan redde liv. Når man ser statistikken på antall drukningsulykker så går det dessverre ikke ned. Derfor er det viktig at flere får trening og blir observant på hvor viktig det er.

I mars går semifinalen av stabelen, og da får vi høre om hvem som går videre.

– Målet er å komme videre i semifinalen, og det er noe jeg er motivert til å jobbe hardt for, avslutter 21-åringen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!