Extraavisen.no

Innenriks

Julie (22) ble ikke invitert til bursdagsfeiring

(NORGE): Julie Dahlen Børresen (22) ante ikke at klassen hennes hadde samlet alle til bursdagsfeiring uten at hun ble invitert, før hun sjekket i sosiale medier.

Publisert for

, den

Foto: Daniel Millan

Julie Dahlen Børresen (22) ante ikke at klassen hennes hadde bursdagsfeiring før hun sjekket på sosiale medier. Nå oppfordrer hun andre som opplever av å bli utestengt om å unngå sosiale medier.

– Jeg husker spesielt godt den kvelden. Da var jeg hjemme sammen med familien min, så sjekket jeg sosiale medier og så at alle jeg pleide å være venn med feiret sammen, uten meg, forteller Børresen.

Det skulle vise seg at 22-åringen som gikk i tiendeklasse den gang hadde ikke fått invitasjon til bursdagsfeiring.

– Jeg fikk en stor klump i magen. Selv om jeg prøvde så godt jeg kunne å ikke tenke på det og ikke la det ødelegge kvelden synes jeg det var vondt å tenke på, og jeg klarte ikke la vær å tenke på det. Det var så innmari tydelig at de hadde gått sammen om å feire uten å si noe til meg. Da følte jeg meg veldig alene.

Børresen mener at følelsene blir forsterket når man har nære bånd til venner som legger ut bilder og videoer fra fester eller andre arrangementer.

Foto: Daniel Millan

– Hvis man opplever å ikke bli invitert til sosiale sammenkomster anbefaler jeg først og fremst å ikke sjekke sosiale medier. Det er kjipt nok å ikke bli invitert, og det blir verre om du sitter hjemme og får med deg at alle andre har det gøy uten deg, sier Børresen og legger til:

– Jeg vil også råde de som blir holdt utenfor til å skaffe seg nye områder å treffe mennesker og skape nye opplevelser som gir deg glede.

Blant annet trekker hun frem eksempler som ny hobby, frivillig arbeid eller kanskje en ny jobb.

– Jeg tror man har godt av å komme seg inn i et nytt miljø og få en ny start sammen med nye mennesker. Et friskt pust i hverdagen kan være alt man trenger for å få det bedre.

Som liten ble Julie utsatt for mobbing, og det skulle vise seg at hun gikk fra å ha mange venner til å ikke ha noen i det hele tatt. Mobbingen fikk et ansikt og hun forsto alvoret hva det gjorde med henne som elev.

– Jeg ble ikke invitert på noen ting hele det siste året på ungdomsskolen. Det var ufattelig vondt og jeg gråt inni meg. Jeg kunne ikke se hva andre la ut på sosiale medier.

– Det som motiverte meg var at jeg ikke ville la mobberne vinne. Å gi opp er ikke meg. Man skal aldri gi opp, fordi da har man tapt, legger hun til.

Julie mener at det er viktig å holde på håpet om bedre tider. Hun vet at ting blir bedre, men at det tar tid for å komme seg på skinnene igjen:

– Det kommer alltid bedre tider, og det visste jeg hele tiden inni meg. Selv om det var skikkelig tøft og jeg hadde vondt i magen hver eneste dag da jeg var på skolen, ga jeg aldri opp håpet om at ting skulle bli bedre igjen. Det skulle vise seg at det ble. Jeg er glad for at jeg kjempet på, og gjorde min greie, men ikke minst det å se fremover.

For tiden er Børresen deltaker i Miss Norway for andre gang. Da hun var deltaker for første gang fortalte hun om sin mobbehistorie som nådde inn til Stortinget. Stortingspolitiker Helge Andre Njåstad (Frp) og en rekke andre politikere skal ha fått med seg historien til 22-åringen.

Selv om Børresen er aktiv på sosiale medier på grunn av hennes deltakelse i Miss Norway, så bruker hun sosiale medier til å oppfordre folk til å være snille med hverandre.

Foto: Inge Strømseng

Sosiale medier er nettsider og apper som har delefunksjon, hvor man blant annet kan dele videoer, bilder og meldinger til hverandre. Facebook, twitter og Instagram er bare noe av det som betegner som et såkalt sosialt nettverk. Mange private og offentlige personer bruker disse plattformene som nyhetsformidling eller markedsføring.

I ettertid har det gått fint med 22-åringen. I dag blir hun betegnet som en person som bryr seg om andre. Siden videregående skole har mange sett en utvikling hos Julie. Nå tilbringer hun mye av tiden til å være med venner og legger stort sett av dagen sosiale medier til sides.

– Jeg tror folk ser på meg som den samme som før, men det er folk som kommer bort både på grunn av Miss Norway og mobbehistorien min. Mange forteller at de støtter meg og heier på meg.

Julie er en som vil være venn med alle hun møter på veien, men mener at folk må huske på at man skal respektere hverandre om man ikke blir likt:

– Jeg er meg selv. Enten så liker folk det og vil være venn med meg, eller så liker de det ikke. Man skal aldri forandre den man er for å få noen andre til å like deg. Da må man heller lete litt mer etter venner som er riktig for seg.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer